CÓC DE PINYA



El cóc que avui us presento en pocs dies l'he fet tres vegades. Ha estat un èxit! Ens ha agradat moltíssim als de casa i a una part important de qui l'ha pogut tastar (n'hi ha que l'ha tastat i no ha dit res...). 
És consistent, humit i refrescant. Tres qualitats importants a tenir en compte per un cóc fet amb fruita. 
El podeu fer durant tot l'any, ja que està fet amb pinya conservada en el seu propi suc. 

Estic contenta amb el resultat perquè ja puc dir que domino un forn de gas. A la casa de Benifallet tinc un forn de gas butà (em vaig enamorar d'ell pel seu disseny) i m'ha costat una mica "fer-me'l meu". Ara ja puc dir que sí! Que me l'he fet meu! 


La recepta l'he extret del llibre Repostería y Pastelería I de Thermomix (també està disponible a  Cookidoo, plataforma de receptes). 
El que he fet diferent respecte a la recepta original és el toc final del glacejat. Podeu decidir vosaltres mateixos...o l'empolvoreu amb sucre o glass o el vestiu amb un glacejat. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 250g de sucre
  • 2 ous M
  • 250g de pinya conservada en el seu propi suc 
  • 50g de suc de conserva de la pinya
  • 1 iogurt natural o un iogurt sabor pinya
  • 100g d'oli de gira-sol
  • 250g de farina de rebosteria
  • 1 sobre d'impulsor ROYAL
  • 1 polsim de sal
  • Per decorar: sucre glass o sucre glass+suc de la conserva de la pinya (glacejat) 
  • Una mica de mantega i farina per preparar el motlle
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 180º.
  2. Preparem el motlle: el muntem bé amb mantega i l'empolvorem amb farina. Eliminem l'excés de mantega. 
  3. Posem dins el got el sucre, els ous, la pinya trossejada i la mica de suc de pinya. Triturem i ho barregem 1min/50º/Vel.4. 
  4. Afegim el iogurt i l'oli i ho barregem 10segons/Vel.4 
  5. Incorporem la farina, el Royal i el polsim de sal i ho barregem 6 segons/Vel.4. Ho acabem de barrejar amb una espàtula. 
  6. Aboquem la massa al motlle que tenim preparat i fem un copets contra el pedrís de la cuina. 
  7. Ho fornegem a 180º durant uns 35-40 minuts, fins que el testador ens surt net. 
  8. Una vegada ha finalitzat la cocció el deixem reposar dins el motlle fins que està tebi. El desemmotllem sobre una reixeta de refredar. 
  9. Quan està fred preparem un glassejat de pinya : barregem unes dues cullerades de suc de pinya amb sucre glass, fins aconseguir la textura que desitgem. El repartim per sobre el cóc. Si volem, l'empolvorem amb uns anissets de colors. Farà més bonic! 

Desitjo que us hagi agradat molt aquest cóc i que us animeu a fer-lo! Nosaltres...repetirem! Voleu un tallet? 






Comentaris

  1. Olga, ja al face, m'ha semblat espectacular. No porta mantega, per tant, tinc la curiositat de saber el tast perquè la pinta és molt bona. Felicitats per haver-te fet al teu forn. Crec, que els forns de gas, funcionaven prou millor.
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El forn era tot un repte! Gràcies per les teves paraules! Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!