Aquest ha estat un dels grans descobriments de les últimes setmanes! A casa ens agrada molt el bacallà i feia temps que el tenia a la llista de receptes pendents de fer.
Fa uns dies vaig fer una proposta a l'Stories de Instagram. Vull conèixer una mica de tres cuines que fins ara no he experimentat...la portuguesa, la russa i l'alemanya. Vaig preguntar i la que va obtenir més "nominacions" va ser la portuguesa; segona la russa i tercera l'alemanya. Per tant...avui us porto una recepta de Portugal, el bacallà daurat. És un remenat que es fa amb ceba, bacallà, patates palla i ou. Queda d'un color...que sembla daurat, d'aquí el nom del plat.
Respecte a la recepta original he eliminat les olives negres, no perquè no m'agradin a mi sinó perquè sabia a casa no acabarien d'agradar. Vosaltres, poseu-les!
A casa nostra ha arribat per quedar-se! Vinga, us explico!
INGREDIENTS (6p):
- 400g de ceba
- 2 dents d'all
- 100g d'oli d'OVE
- 300g de bacallà desalat desmollat
- 6 ous
- 200g de patata palla
- Pebre negre mòlt
- 50g d'olives negres (per decorar)
- Julivert (per decorar)
PREPARACIÓ:
- TRADICIONAL: tallem la ceba i l'all a trossets petits. Posem a escalfar l'oli en una paella i ho sofregim a poc a poc durant uns minuts. // THERMOMIX: taller les cebes en quarts. Posem dins el got la ceba i els alls. Trossegem 3segons/Vel.5 i sofregim 15min/120º/Vel.1
- TRADICIONAL: Incorporem al sofregit el bacallà i ho ofeguem durant uns 2-3 minuts. // THERMOMIX: Afegim el bacallà i l'ofeguem 2min/120º/gir esquerra/Velocitat cullera. Aboquem el bacallà a una paella.
- TRADICIONAL: batem els ous. // THERMOMIX: posem els ous al got i els batem 10segons/Vel.3.
- Incorporem els ous a la paella i a continuació les patates palla. Ho remenem fins que els ous han quatllat.
- Empolvorem amb pebre i ho provem per comprovar que estigui bé de sal.
- L'empolvorem amb julivert i repartim per sobre les olives.
Us asseguro que us agradarà molt però que molt! Proveu-ho i veureu!
Sens dubte Portugal és el país on més s'aprecia el bacallà, Catalunya és el segon.
ResponEliminaAquesta recepta s'assembla molt a una de les més populars portugueses, el BACALHAU À BRAZ, que m'agrada preparar de tant en tant.
Una abraçada.
Gràcies per les teves paraules! El bacallà és un dels reis de la nostra cuina!
EliminaPetonets i bona setmana!
Olga
M.encanta!!! Bona setmana😘😘
ResponEliminaGràcieeees! Igualment per tu, Teresa!
EliminaPetonets,
Olga
Ei!!el m.encanta és de comacasa-res...no sé per què no surt bé... (A veure ara...)
ResponEliminaAra...sí! 😉😉😉
EliminaEl bacallà també m'agrada moltíssim. A casa també tinc receptes tradicionals en les que es és l'ingredient principal.
ResponEliminaSóc una enamorada de Portugal i de la seva cuina.
La meva sogra feia aquest plat perquè vivien a Extremadura molt prop de la Frontera.
Adaptat a la maquineta més fàcil encara. Un luxe.
Besaeta forta.
Una recepta deliciosa...avisa'm quan hi tornis, que a casa el bacallà només el.puc fer per a mi😅
ResponEliminaPtnts
Glòria
Una pinta fabulosa, me suscribo a tu canal que tienes cosas riquisimas.
ResponEliminaM'encanta el bacallà! Les 365 receptes del bacallà!
ResponEliminaBOníssim!!!
Se ve super delicioso tengo que hacerlo!!besos
ResponElimina