La recepta que us presento avui és la que he presentat al concurs de receptes del #DiaCuina de la revista Cuina a la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu.
Enguany hem de cuinar receptes amb cervesa. Fins a l'últim moment no he tingut clar quina recepta presentar però a l'arribar-me l'altre dia (perquè el vaig comprar, és clar!) un nou motlle Nordic Ware...em va quedar clar! Un bundt o un cóc!
Vaig buscar entre els meus llibres de cuina i em vaig decidir per versionar una recepta del llibre BIZCOCHOS de Webos Fritos. A la recepta base "Bizcocho de cerveza" l'autora fa unes propostes o suggeriment: fer-la amb cervesa negra i posar-li canyella. Jo m'he decantat per fer-la amb cervesa torrada, speculoos i afegir-li unes perles de xocolata.
El resultat ha estat...tota una delícia! El vaig preparar pel sopar de dissabte amb la meva amiga Gemma i ens va agradar molt.
Vinga, us explico!
- 3 ous
- 180g de sucre
- 100g de mantega
- 60g de cervesa torrada
- Ratlladura d'una llimona
- 100g de farina d'ús comú
- 50g de Maizena
- 6g d'impulsor Royal
- 1 cdta d'speculoos (al vostre gust)
- 50g de perles de xocolata
- Un polsim de sal
- Sucre glass per decorar
PREPARACIÓ:
- Greixem el motlle i reservem.
- Escalfem el forn a 180º.
- Tamissem la farina, la Maizena, el Royal i la sal. Reservem.
- Separem les clares dels rovells. Reservem les clares.
- Al bol de la pastadora aboquem els rovells, el sucre i la mantega. Ho batem a velocitat mitja amb l'accessori pala durant uns 8 minuts.
- Incorporem la cervesa i la ratlladura de llimona. Ho batem només una mica, fins que estan ben integrats.
- A velocitat baixa incorporem a poc a poc la farina tamissada just fins que està ben barrejada. No ho hem de fer en excés. Aboquem la massa a un bol gran. Afegim les perles de xocolata i les barregem amb l'espàtula. Rentem el got de la pastadora i l'assequem molt bé.
- Preparem l'accessori varetes i muntem les clares a punt de neu.
- Incorporem molt a poc a poc, amb suavitat, les clares a punt de neu a la massa que tenim al bol. Ho hem de fer amb moviments envolvents.
- Aboquem la massa al motlle i fem uns copets al pedrís de la cuina.
- Enfornem durant uns 35-40 minuts.
- Quan hagi acabat la cocció el deixem reposar uns 10 minuts dins el motlle. Tot seguit desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
- A punt de servir l'empolvorem amb sucre glass.
I a gaudir-ne d'ell! Si el podem compartir amb els nostres familiars o amics...millor! Desitjo que us agradi!
Preciós!! I boníssim...les speculas amb el reregust de la cervesa i la xocolata mmmmmm
ResponEliminaFem un cotxe i cap a Manlleu!!!!!!!!
Ptnts
Glòria
Gràcies, Glòria! Vosaltres sou les culpables de que m'agradi l'speculoos! Estava molt bo, sí...
EliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
Doña Bundt! Quin pànic desemmotllar aquest motlle!!! Però això ens passa a les mindundis!!!
ResponEliminaQue bo ha d'estar amb una cervesa torrada i les perles de xoco!
Ptnts
El desemmotllat és un moment crític,oi? Li dóna emoció!
EliminaMarta...estava estava mooolt bo!
Petonets,
Olga
bonissim!!!! en dono fe!!! i el motlle, espectacular, com tots els de Nordic Ware :)
ResponEliminaRecepta amb moltes possibilitats de ser guanyadora. Mmmm
ResponEliminaIncreïble Olga!
Ens veiem a Manlleu