Deixem enrere alguns dels excessos de l'estiu i de les festes majors i ens proposem tornar a la bona rutina i als bons hàbits saludables.
I de quina millor manera fer-ho que amb una crema de verdures! Però amb el toc especial del curry!
Buscant, buscant receptes pel Cookidoo la vaig trobar i em va agradar la proposta d'afegir aquesta barreja d'espècies a la verdura. Ho hem provat i...ens ha encantat!
INGREDIENTS
(4p)
- · 1 porro gran (només la part blanca)
- · Un bon raig d’oli d’oliva VE
- · 2 carabassons (sense pelar)
- · 350g de bajoques
- · 1 cdta de cafè de curry
- · 1 polsim de pebre molt
- · Brou de pollastre o verdures (o aigua)
- · 100 ml de nata líquida o llet evaporada
- · Sal
PREPARACIÓ:
- Netegem i tallem el porro a rodanxes fines. Fem el mateix amb el carabassó. Reservem.
- Netegem i trossegem les bajoques en tres parts. Reservem.
- En una cassola posem a escalfar l’oli d’oliva i sofregim el porro durant uns cinc minuts.
- A continuació incorporem les bajoques i el carabassó. Ho sofregim durant uns cinc minuts.
- Cobrim les verdures amb el brou de pollastre o l’aigua. Potser serà suficient amb una mica menys de ½ litre.
- Salem, empolvorem amb el pebre i el curry.
- Ho fem coure durant uns 20 minuts aproximadament.
- Quan finalitza la cocció afegim la nata o la llet evaporada.
- Ho triturem amb una batedora fins deixar-ho molt fi. Ho tastem i rectifiquem de sal, si escau.
Desitjo que us agradi!
no sé que són les bajoques (ara ho buscaré) però aqeusta crema té una pinta deliciosaaaa!!! me l'enduc! petons
ResponEliminaHa de ser ben bona...bajoques i carabassó amb un puntet de curry. M'estàs omplint l'agenda de cremes per a fer!
ResponEliminaPtnts
Glòria
M'agrada el puntet de curry converteix les verdures tradicionals en les princeses del plat. :-D
ResponEliminaEp me l'apunto! PErò la faré sense crema de llet ni llet evaporada! Tema làctics prohibits!!Ptns
ResponEliminaMolt bona!Jo li poso sovint curry a les cremes de verdures, i és veritat que li dóna un punt ben bo!
ResponEliminaEns encanta el toc de curri a tot arreu, però mai l'hem utilitzat a les cremes de verdures! aquesta te la copio segur ;). Petonets!
ResponEliminaMira per on, tu també has publicat recepta amb curry. Tinc carabassetes a punt per a fer crema. Te la còpie segur.
ResponEliminaMolt bona pinta 😋😋😘