CREMA DE CARABASSÓ I BAJOQUES AL CURRY


Deixem enrere alguns dels excessos de l'estiu i de les festes majors i ens proposem tornar a la bona rutina i als bons hàbits saludables.  
I de quina millor manera fer-ho que amb una crema de verdures! Però amb el toc especial del curry! 
Buscant, buscant receptes pel Cookidoo la vaig trobar i em va agradar la proposta d'afegir aquesta barreja d'espècies a la verdura. Ho hem provat i...ens ha encantat! 




INGREDIENTS (4p)
  • ·        1 porro gran (només la part blanca)
  • ·        Un bon raig d’oli d’oliva VE
  • ·        2 carabassons (sense pelar)
  • ·        350g de bajoques
  • ·        1 cdta de cafè de curry
  • ·        1 polsim de pebre molt
  • ·        Brou de pollastre o verdures (o aigua)
  • ·        100 ml de nata líquida o llet evaporada
  • ·        Sal

PREPARACIÓ:

  1. Netegem i tallem el porro a rodanxes fines. Fem el mateix amb el carabassó. Reservem.
  2. Netegem i trossegem les bajoques en tres parts. Reservem. 
  3. En una cassola posem a escalfar l’oli d’oliva i sofregim el porro durant uns cinc minuts.
  4. A continuació incorporem les bajoques i el carabassó. Ho sofregim durant uns cinc minuts.
  5. Cobrim les verdures amb el brou de pollastre o l’aigua. Potser serà suficient amb una mica menys de ½ litre.
  6. Salem, empolvorem amb el pebre i el curry.
  7. Ho fem coure durant uns 20 minuts aproximadament.
  8. Quan finalitza la cocció afegim la nata o la llet evaporada.
  9. Ho triturem amb una batedora fins deixar-ho molt fi. Ho tastem i rectifiquem de sal, si escau. 
Quan ho emplatem  podem empolvorar amb pebre mòlt i el podem regar amb un rajolinet d'oli d'oliva VE. 
Desitjo que us agradi!