PASTÍS PEL CAFÈ AMB STREUSEL DE NOUS I CANYELLA



M'agraden els reptes culinaris! T'ho passes bé, aprens i descobreixes noves textures i sabors. I si a més a més ho comparteixes amb qui estimes i els agrada...què més es pot demanar? 

El pastís d'avui neix d'una proposta a l'Stories d'Instagram per par de la @dulceimaginativa. Va proposar cuinar un pastís concret del llibre PASTELES de Martha Stewart, el pastís pel cafè amb streusel de nous i canyella. I mira quina casualitat...que tinc el llibre! Fet! Hi participo! 


És la primera vegada que he preparat streusel, un gran descobriment. 
He cuinat la meitat de la recepta del llibre i he reduït una mica la quantitat d'streusel per tal de no posar tanta cobertura de mantega i farina. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • INGREDIENTS PASTÍS: 60g de mantega a temperatura ambient, 125g de farina d'ús comú, 3/4 de cdta de Royal, 1/4 de cdta de bicarbonat, 1/4 de cdta de sal, 100g de sucre, 1 ou L, 3/3 de cdta d'extracte de vainilla, 120g de crema agra 
  • INGREDIENTS STREUSEL: 105 g de farina normal, 90g de sucre moré, 1/2 cdta de canyella, 1/2 cdta de sal grossa, 85g de mantega freda en trossets, 110g de nous trossejades 
  • INGREDIENTS GLACEJAT: 50g de sucre glass, 1 cda de llet sencera

PREPARACIÓ: 
  1. En primer lloc hem de preparar l'streusel: barregem la farina, dos terços del sucre i la canyella i la sal. Desfem la mantega amb els dits i ho barregem tot. Afegim dues terceres parts de les nous. Reservem. 
  2. Barregem la resta d'ingredients de l'streusel que ens queden: un terç de les nous i un terç de sucre i canyella. Reservem (ho posarem a la part central del pastís). 
  3. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle. 
  4. Tamissem la farina, el Royal, la sal i el bicarbonat. Reservem.
  5. Barregem el sucre amb la mantega fins que ens quedi una barreja esponjosa i blanquinosa (si ho fem amb la KA, amb accessori pala a velocitat 4). Incorporem l'ou i continuem barrejant. Afegim la vainilla. 
  6. Incorporem la farina i la crema en aquestes tandes (ara a velocitat baixa, a poc a poc): farina-crema-farina-crema-farina.  
  7. Aboquem la meitat de la massa al motlle que tenim preparat. Repartim la barreja de sucre i nous. Aboquem la resta de la massa i la repartim bé. 
  8. Per sobre de la massa repartim l'streussel que tenim preparat, mirant que ens quedi ben repartit. 
  9. Enfornem durant uns 45-50 minuts o fins que el testador ens surt net.   
  10. Deixem refredar el pastís sobre una reixeta. 
  11. Quan està fred preparem la cobertura de glacejat i el repartim per sobre el pastís. Que gotegi bé per tot arreu! 
I...ja està! Tenim un pastís deliciós a la nostra disposició! A més, es conserva molt bé a temperatura ambient. Quants dies creieu que us durarà? 




Comentaris

  1. Dono fe que aquest streusel està de vici! I com m'agrada haver-lo tastat!
    Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!