GALETES D'AVELLANES, XOCOLATA I RATAFIA @RatafiaCaRoman


Aquestes galetes les vaig fer una tarda de la setmana passada en un pim-pam. Faciletes, ràpides de fer i...boníssimes. 
Vaig anar al prestatge de la meva biblioteca de cuina, vaig triar un llibre i vaig fer la meva versió de les galetes que avui us porto. 
El llibre del que us parlo és COQUES I GALETES de  la Lluïsa Jover. És dels primers llibres de cuina que em vaig comprar quan era jove. Forma part d'un estoig de tres llibrets..."Coques i galetes, Pastissos d'aniversari i Pastissos sense forn". El tercer...no el tinc; el vaig deixar fa molts anys i ja no l'he tornat a veure mai més. Coses que passen...


Les galetes porten tres ingredients que m'encanten: avellanes, xocolata i ratafia @CaRoman. La recepta original porta avellanes i anís. Vaig pensar...substituïré l'anís per ratafia (no només per pintar-les, sinó afegida a la massa) i afegiré unes perles de xocolata, que de ben segur que quedaran bé. Ah! I les avellanes en compte de triturar-les les vaig picar amb el morter. Trobar trossets d'avellana m'agrada molt! 


I aquí estic amb elles! Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 100g de mantega a temperatura ambient
  • 60g de sucre més una nica més per empolvorar les galetes
  • 200g de farina
  • 60g d'avellanes
  • 50ml de ratafia + uns 30ml més pintar les galetes
  • 1 polsim petit de sal 
PREPARACIÓ: 
  1. Piquem les avellanes amb el morter ben picades però que ens quedin alguns trossets. Reservem. 
  2. Barregem els 30ml de ratafia amb la sal. Reservem.
  3. Escalfem el forn a 200º. 
  4. Barregem la mantega amb el sucre fins que comenci  a blanquejar. 
  5. Incorporem les avellanes i els 50ml de ratafia. 
  6. Tot seguit, a poc a poc anem afegint la farina fins que estigui ben integrada i formem una bola. 
  7. Pressionem la massa amb el corró i l'estenem sobre el pedrís de la cuina. Ens ha de quedar d'un mig centímetre. 
  8. Amb el tallador de galetes que més ens agradi tallem la massa i anem col·locant les galetes en una safata d'enfornar. 
  9. Pintem les galetes amb la barreja de ratafia i sal i les empolvorem amb sucre. 
  10. Enfornem les galetes durant uns 10 minuts. Les posem sobre una reixeta de refredar i resistim la temptació de tastar-les quan encara estan calentes. 


Us asseguro que us encantaran! Proveu-les de fer i m'ho dieu! 




Comentaris

  1. Oix Oix oiiiiix...quines galetes tan bones! I en un pim pam!!!!! M'agraden 😍😍😍😍

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. hmmm, que bones, i amb la ratafia, per no deixarne ni una.

    ResponElimina
  4. MMmmmmque bones! Sembla que aquesta serà la setmana de les galetes!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. En vull mitja docena com a mínim!! hehehe :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis!!!!!Estaré encantada de compartir-les amb tu!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!