Aquestes galetes les vaig fer una tarda de la setmana passada en un pim-pam. Faciletes, ràpides de fer i...boníssimes.
Vaig anar al prestatge de la meva biblioteca de cuina, vaig triar un llibre i vaig fer la meva versió de les galetes que avui us porto.
El llibre del que us parlo és COQUES I GALETES de la Lluïsa Jover. És dels primers llibres de cuina que em vaig comprar quan era jove. Forma part d'un estoig de tres llibrets..."Coques i galetes, Pastissos d'aniversari i Pastissos sense forn". El tercer...no el tinc; el vaig deixar fa molts anys i ja no l'he tornat a veure mai més. Coses que passen...
Les galetes porten tres ingredients que m'encanten: avellanes, xocolata i ratafia @CaRoman. La recepta original porta avellanes i anís. Vaig pensar...substituïré l'anís per ratafia (no només per pintar-les, sinó afegida a la massa) i afegiré unes perles de xocolata, que de ben segur que quedaran bé. Ah! I les avellanes en compte de triturar-les les vaig picar amb el morter. Trobar trossets d'avellana m'agrada molt!
I aquí estic amb elles! Vinga, us explico!
- 100g de mantega a temperatura ambient
- 60g de sucre més una nica més per empolvorar les galetes
- 200g de farina
- 60g d'avellanes
- 50ml de ratafia + uns 30ml més pintar les galetes
- 1 polsim petit de sal
PREPARACIÓ:
- Piquem les avellanes amb el morter ben picades però que ens quedin alguns trossets. Reservem.
- Barregem els 30ml de ratafia amb la sal. Reservem.
- Escalfem el forn a 200º.
- Barregem la mantega amb el sucre fins que comenci a blanquejar.
- Incorporem les avellanes i els 50ml de ratafia.
- Tot seguit, a poc a poc anem afegint la farina fins que estigui ben integrada i formem una bola.
- Pressionem la massa amb el corró i l'estenem sobre el pedrís de la cuina. Ens ha de quedar d'un mig centímetre.
- Amb el tallador de galetes que més ens agradi tallem la massa i anem col·locant les galetes en una safata d'enfornar.
- Pintem les galetes amb la barreja de ratafia i sal i les empolvorem amb sucre.
- Enfornem les galetes durant uns 10 minuts. Les posem sobre una reixeta de refredar i resistim la temptació de tastar-les quan encara estan calentes.
Us asseguro que us encantaran! Proveu-les de fer i m'ho dieu!
Oix Oix oiiiiix...quines galetes tan bones! I en un pim pam!!!!! M'agraden 😍😍😍😍
ResponEliminaPtnts
Glòria
Crec que sí que t'agradaran! Són molt bones!
EliminaPetonets,
Olga
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminahmmm, que bones, i amb la ratafia, per no deixarne ni una.
ResponEliminaVan volar molt ràpid! Són molt bones!
EliminaPetonets,
Olga
MMmmmmque bones! Sembla que aquesta serà la setmana de les galetes!!!
ResponEliminaPtnts
Sí, setmana completa!
EliminaPetonets, Marta!
Olga
En vull mitja docena com a mínim!! hehehe :)
ResponEliminaQuan vulguis!!!!!Estaré encantada de compartir-les amb tu!
EliminaPetonets,
Olga
Demà les faig!!!!
ResponEliminaJa em diràs si t'han agradat!
EliminaPetonets, Eva!
Olga