Les tres xiques del sud tenim un bon costum...quan anem de viatge pensem les unes en les altres i ens obsequiem amb un detallet relacionat amb la gastronomia.
M'encanta fer regalets! I...també m'agrada que em facin. Potser us pot semblar una mica infantil, però que voleu que us digui, sóc així.
La Marta va tornar del seu viatge a Budapest i ens va portar paprika dolç i picant. La Glòria va tornar del seu viatge Suècia amb un pa Knäckebrod. Jo mateixa vaig tornar de l'Alsàcia amb un motlle kugelhopf (dolç típic de la zona) per fer galetes de mantega (recepta de Kaysersberg).
Ja ho veieu! Un detallet...no falta mai! I com ens agrada, oi noies?
Avui us portem les galetes de mantega alsacianes amb un nou @Cuinema6mans. El motlle és molt bonic però no molt pràctic. He patit una mica amb ell! No sóc experta en galetes i el motlle no m'ho ha possat fàcil. Però...m'ho he passat molt bé i les galetes estaven boníssimes.
El procediment de preparació de les galetes ha estat una mica diferent del que he fet fins ara. He après coses noves!
Respecte a la recepta original he afegit una mica d'essència de vainilla, un toc que m'encanta. Vinga, us explico!
- 250g de farina d'ús comú
- 100g de sucre
- 100g de mantega
- 5 cl d'aigua
- 1 polsim de sal
- 1 cdta d'essència de vainilla
- 3g d'impulsor Royal
PREPARACIÓ:
- Posem en una cassola la mantega, l'aigua, el sucre i la sal i ho escalfem. Ho barregem molt bé i retirem del foc. És important que la massa refredi poc a poc, sense presses.
- Barregem la farina i el Royal en un bol. Reservem.
- Quan la massa anterior està freda la barregem amb la farina. La treballem amb les mans.
- Fem una bola i la cobrim amb film transparent. La deixem refredar una hora a la nevera (a la recepta original posa 3 hores).
- Escalfem el forn a 180º
- Traiem la massa de la nevera i l'aplanem amb el corró.
- Tallem la massa de les galetes amb el motlle. Anem dispositant les figuretes damunt d'una safata de forn especial per galetes o damunt de la safata de forn coberta amb una làmina de paper vegetal.
- Enfornem durant uns 10 minuts.
- Quan traiem les galetes del forn esperem uns minutets i les retirem a una reixeta de refredar.
I...ja està! Ara només ens queda preparar un cafè i compartir-lo amb qui més estimem!
Gaudiu d'aquestes galetes! Jo...no tardaré en repetir-les.
No deixeu de visitar les GALETES DE LA GLÒRIA i les GALETES DE LA MARTA!
Moltes gràcies Olga pel motlle, una mica quisquillós, però un cop li agafes el punt cap problema!!! Les galetes boníssimes! I si a més li afegeixes un toc de vainilla molt millor! Apuntat queda per la propera!
ResponEliminaPtns
El motlle...una mica "punyeteru"!!! Gràcies a vosaltres per ser-hi!
EliminaPetonets i bon cap de setmana!
OLga
Heu de preparar un apartat viatger en el rebost. Jejeje. Són molt bones les galetes de mantega però oju, oju...jaja
ResponEliminaGràcies per la idea, Cristina! Les galetes...les comparteixo amb família i companys de feina! Vaig repartint calories!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Res d'infantil. A mi també m'agrada fer regalets, i si en rebo algun de tant en tant molt agraïda també!
ResponEliminaAquest motlle té el seu què, jo he anat pel camí del mig 😂😂😂😂, sóc el que no hi ha heheheh
A pel proper Cuinem a 6mans.
Ptnts
Glòria
El motlle "se las trae" però quan li agafes el puntet...t'ho passes bé!
EliminaAra, a pel proper repte! Vinga!
Petonets,
Olga