Top blocs de receptes

dimecres, 7 de novembre de 2018

PATATES EMMASCARADES


Us porto una recepta tradicional de pagès de la zona del Berguedà, les patates emmascarades. Antigament es feien després de la matança del porc per poder aprofitar la sang i els menuts. Jo que recordo amb tant carinyo la matança...com m'haguessin agradat!


Com actualment no podem disposar dels ingredients necessaris les podem preparar amb la nostra botifarra, o la de ceba o la d'arròs. La que més us agradi! 
És molt important que tant la botifarra com les patates siguin de bona qualitat, com sempre. Les patates que he utilitzat per fer la recepta són les kennebec. 
Us asseguro que no us penedireu d'haver-les preparat! Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 

  • 1kg de patates
  • 2-3 botifarres de ceba o d'arròs
  • Oli d'oliva VE
  • Sal

PREPARACIÓ: 
  1. Pelem les patates i les posem a bullir en una cassola amb aigua, una fulla de llorer i sal. Quan ja estiguin bullides, les escorrem. 
  2. Tallem unes rodanxes de botifarra (1 per persona). Reservem. La resta de la botifarra la desfem. 
  3. En una paella posem a escalfar un rajolí d'oli d'oliva i passem una mica les rodanxes de botifarra. Reservem. 
  4. Posem un raig d'oli d'oliva a la paella una altra vegada i saltegem  la resta de la botifarra que hem desfet. 
  5. Incorporem la patata bullida i l'anem aixafant amb una forquilla, a poc a poc. A la vegada ho anem barrejant molt bé amb la botifarra. 
  6. Servim les patates emmascarades amb una rodanxa de botifarra a sobre. 
I ja està! Ja podem gaudir d'un plat d'hivern que és tota una delícia! 





10 comentaris:

  1. Una bona AMANIDA...i " plat únic"...queda apuntat!!!=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Assumpció! La mar de senzill i...deliciós!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. T'he de dir que jo la matança no la recordaria amb carinyo...amb el perepunyetes i tan fastigosa com sóc 😱

    Però aquestes patates emmascarades, amb butifarra SÍ que me les quedo. Són boníssimes!!!!!
    I si hi afegeixes uns rossinyols, camagrocs o fredolics cerdans ja és de traaaaaaaca!!!!!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Glòria...jo tinc molts bons records familiars de la matança. M'ho passava molt bé!
      M'apunto lo d'afegir uns bolets!
      Petonets i bona recta final de setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Ja m'imagino el plat a taula... i començo a salivar.
    També amb algun bolet com bé diu la Glòria.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és tan bo.....oi?
      Tema bolets...per la propera!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Un plat tradicional que sempre ve d gust.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'he descobert fa molt poquet i m'ha enamorat!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Olga, bonica! Aquesta te la deixo tota per a tu! No som gaire amigues la botifara negra i jo! Ptnts

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!