Top blocs de receptes

dimarts, 8 de gener de 2019

XOCO KING O TORTELL DE XOCOLATA



Una vegada finalitzades les festes de Nadal intentaré tornar a la normalitat en el ritme de publicacions però...no deixaré de publicar dolços!!!
Un berenar de cap de setmana o un esmorzar de diumenge els podem continuar fent, oi? Si durant la setmana fem bondat i una mica d'exercici...ens ho podem permetre. 

A més, també hem de tenir en compte que molts pobles de la meva comarca ben aviat celebrarem la Festa Major de St. Antoni. Hem de preparar els dinars de festa!




Avui us porto un tortell de xocolata, una massa semblant a un brioix però sense ser-ho. La recepta és de la revista especial de Nadal Thermomix núm. 74, de desembre del 2014. Una de les revistes que més m'agrada! 

Vinga...us explico!!

INGREDIENTS: 
  • 500g de farina de força
  • 40g de cacau pur en pols
  • 1 polsim de sal
  • 1/2 cdta de canyella 
  • 130g de llet sencera (i una mica més per muntar) 
  • 25g de llevat fresc
  • 4 ous
  • 100g de sucre
  • 60g de licor de cafè
  • 40g de mantega desfeta
  • Una cdta de cafè d'aroma de vainilla
  • Sucre glass per decorar 
PREPARACIÓ: 
  1. Introduïm dins el got la farina, el cacau pur, la sal, la canyella i tamissem 15 segons/vel.5. Retirem a un bol i reservem.
  2. Posem dins el got la llet i el llevat fresc. Escalfem i barregem 1min/37º/Vel.2 
  3. Afegim els ous, el sucre, el licor, la mantega i la vainilla. Barregem 30 segons/Vel.2
  4. Incorporem la barreja de farina, cacau...i barregem 30 segons/Vel.6. A continuació ho amassem 3 minuts/Velocitat Espiga (si teniu el Thmx31, got tancat). Mentrestant, preparem el motlle muntant-lo amb mantega. 
  5. Retirem la massa del got i la posem sobre el pedrís de la cuina, prèviament enfarinat. Amassem fins aconseguir una bola llisa. 
  6. Tallem la bola de massa en 6 o 8 trossos i formem boles. 
  7. Col·loquem les boles dins el motlle, separades entre elles. Les pintem amb llet les deixem reposar fins que doblin els seu volum.            

  8. Escalfem el forn a 180º. 
  9. Enfornem a 180º durant uns 15-20 minuts. 
  10. Retirem del forn, desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.                         
  11. Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 
I...ja està!!! Què us ha semblat? Oi que pot formar part d'un berenar amb amics  o de l'esmorzar de diumege? 



7 comentaris:

  1. Per St Antoni o no...però això s'ha de tastar!!!!!!
    Bon sant tornem-hi.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola Olga, yo he intentado ya volver a la normalidad y aunque en casa el dulce no se ve mucho, estas fiestas nos hemos pasado un montón!! me encanta tu bizcocho de bolitas. Un beso y buena semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar...yo no he hecho excesos y he continuado yendo a la piscina. ¡Tengo vía libre!
      Besos enormes,
      Olga

      Elimina
  3. Genial aquest xoco King! Una pregunta, tamany del motlle és el de 22 cm?
    Merci
    Petonets i benvingudes rutines!! (encara tinc una recepta pendent, a veure si la setmana vinent la faig!!!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies, Marta!!!! Em penso que sí, però espera a que t'ho confirmi.
      I sí...benvinguda rutina!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!