PASTÍS DE PATATA I CARN


Aquest és un dels pastissos de carn que més agrada als joves de casa. Tenen bon gust! A mi també m'agrada molt. Fa anys que el faig i encara no m'havia decidit ni a fer-li una foto ni a publicar-lo. Crec que ha arribat el moment de posar-hi remei. 
No té cap secret, és ben senzill de fer i és èxit assegurat. Bé, rectifico, sí que en té de secret...utilitzar unes patates de bona qualitat i la carn picada de la nostra carnisseria de confiança. 

Per un costat preparo la carn fent una salsa bolonyesa espessa i per un altre, puré de patata també ben dens . Tot ho faig amb el Thermomix perquè m'agrada molt la textura que queda (si ho fes de manera tradicional, les patates les passaria pel passapurés). 

Us explico!!!

BOLONYESA: 

Ingredients: 70g de pastanaga, 150g de ceba, una mica d'alfàbega, 50g d'oli OVE, 400g de carn picada, 70g de vi negre, 1 cda de tomàquet concentrat, 300g de tomàquet triturat en conserva, 1 fulla de llorer, 1 cdta de sal, 1 polsim de pebre, 1 polsim de nou moscada. 

Preparació: 
Posem dins el got la pastanaga, la ceba, l'alfàbega i l'oli. Ho trossegem 5segons/Vel.5 i tot seguit ho sofregim 5min/120º/Vel.1
Incorporem la carn vigilant que no ens quedi en bloc i continuem sofregint 5min/120º/gir esquerra/Velocitat cullera. Afegim el vi negre i ho fem evaporar 2min/Varoma/gir esquerra/velocitat cullera. Aboquem els dos tomàquets, el llorer, la sal, el pebre i la nou moscada. Ho fem coure 30min/100º/gir esquerra/Velocitat cullera. 


PURÉ DE PATATA:

Ingredients: 500g de patates tallades a trossos petits, una mica de sal, 300g d'aigua, 50g d'oli d'oliva VE, un polsim de pebre.

Preparació: col·loquem la papallona. Posem dins el got les patates, la sal i l'aigua. Programem 30 min/100º/Vel2 i substituïm el cubilet pel cistell. Una vegada ha finalitzat la cocció, incorporem l'oli i el pebre. Triturem 30 segons/Vel.3. 

Ara ja podem muntar el pastís: base de puré, bolonyesa, capa de puré. L'empolvorem amb mozzarella ratllada (o el formatge ratllat que més us agradi) i un polsim d'alfàbega seca. I...a gratinar! 


Què us ha semblat? Oi que no té cap complicació? 
Us asseguro que us diran..."quan el tornaràs a fer?"





Comentaris

  1. Com passa sovint, la senzillesa del plat no està renyida amb la seva bondat, ans al contrari.
    M'hi apunto.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Aquest pastís ens el feia la mare quan tota la colla vivíem a casa. Jo no el faig mai...me n'has fet venir ganes!!!!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Aquest pastìs, a casa, sempre es ben rebut.

    ResponElimina
  4. La meva mare el fa a casa (una mica diferent) però me l'ha recordat! són plats de sempre, no? costums!!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Que buena pinta tengo que probarlo!!besos

    ResponElimina
  6. Siempre triunfa en casa, ahora hace tiempo que no lo hago...los chicos ya se han ido y para nosotros es demasiado contundente.
    Un abrazo Olga.

    ResponElimina
  7. Hola Olga. Has fet d'allò més bé, publicant el pastís. M'encanten els pastissos de creïlla. Fa temps que no en faig. Tindria que fer-lo més lleuger, però ja saps, que jo adapte quasi tot.
    Molt bona pinta.
    Besets.

    ResponElimina
  8. De què és la carn picada?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!