Top blocs de receptes

divendres, 22 de març de 2019

ROSQUILLES GRAFFE NAPOLITANES


La "culpa" de que em posés a fer aquestes rosquilles les va tenir el compte d'Instagram d' @AliterDulcia. Va publicar la recepta a Stories i...em vaig enamorar d'elles. No és la primera vegada que em passa una cosa així...i m'encanta! Això de veure la recepta, pensar "m'agrada" i en un pim-pam posar-me a preparar-la...em fa gaudir molt! 



Aquestes rosquilles són napolitanes i diuen que tradicionalment es fan pel voltant de Carnaval. 
Jo només us puc dir que són delicioses...impressionants i sorprenents. Acabades de fer tenen una textura semblant a un Donut, però una vegada reposades són més rosquilla. 
L'únic canvi que he fer respecte a la recepta original és posar-hi sucre vainillat. M'agrada molt el gustet que dóna a aquest tipus de dolços. 
Us animeu a preparar-les? Vinga, us explico!!!

INGREDIENTS: 

  • 250g de patata bullida 
  • 70g de llet sencera
  • 25g de llevat fresc
  • 50g de mantega
  • 35g de sucre normal i 15 g de sucre vainillat 
  • 3 ous 
  • Ratlladura de mitja taronja i mitja llimona
  • 530g de farina d'ús comú 
  • Oli de gira-sol
  • Sucre (per ensucrar) 
PREPARACIÓ: 
  1. Fem coure la patata molt ben cuita, de manera que es pugui aixafar molt bé amb una forquilla. La deixem refredar. Reservem. 
  2. Temperem la llet i desfem el llevat fresc. 
  3. Barregem la mantega amb el sucre, els ous i la ratlladura. A continuació afegim la patata i la llet barrejada amb el llevat. 
  4. Finalment incorporem farina i ho amassem fins formar una bola. La deixem reposar en un bol (prèviament greixat amb oli) tapat amb un drap, durant uns 30 minuts. 
  5. Passat aquest temps de repòs tallem porcions d'uns 60g i formem boletes. Fem un forat amb el dit i donem forma de rosquilla. Les deixem reposar sobre una safata, el pedrís de la cuina... Les tapem amb un drap i les deixem reposar durant uns 15 minuts. 
  6. Posem a escalfar l'oli de gira-sol en una paella i anem fregint les rosquilles fins que estiguin daurades. Hem de vigilar i trobar el punt de temperatura de l'oli...que no es facin massa ràpid i es cremin de fora però quedin crues per dins però que tampoc es facin lentament i absorveixin molt oli. 
  7. Les passem per sucre i les deixem reposar fins que poguem resistir la temptació de fer un mos a una de les rosquilles que tenim acabades de fer. 
Què us han semblat? 






6 comentaris:

  1. Són aquelles rosquilles!!!! Les que tinc pendents de fer😂😂😂😂

    Bon divendres!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola Olga,
    ¡Fan una pinta molt bona!.
    Prenc nota.
    Salutacions i bon cap de setmana :)

    ResponElimina
  3. Olga no les coneixia i m'han sorprès. La patata és un ingredient en més d'un dolç.
    Besets.

    ResponElimina
  4. Segur com dius que seran: "delicioses...impressionants i sorprenents."
    M'agrada conèixer altres maneres!
    A veure si les provo de fer.
    Feliç dia.
    Les de casa també t'agradarien.

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!