La "culpa" de que em posés a fer aquestes rosquilles les va tenir el compte d'Instagram d' @AliterDulcia. Va publicar la recepta a Stories i...em vaig enamorar d'elles. No és la primera vegada que em passa una cosa així...i m'encanta! Això de veure la recepta, pensar "m'agrada" i en un pim-pam posar-me a preparar-la...em fa gaudir molt!
Aquestes rosquilles són napolitanes i diuen que tradicionalment es fan pel voltant de Carnaval.
Jo només us puc dir que són delicioses...impressionants i sorprenents. Acabades de fer tenen una textura semblant a un Donut, però una vegada reposades són més rosquilla.
L'únic canvi que he fer respecte a la recepta original és posar-hi sucre vainillat. M'agrada molt el gustet que dóna a aquest tipus de dolços.
Us animeu a preparar-les? Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:
- 250g de patata bullida
- 70g de llet sencera
- 25g de llevat fresc
- 50g de mantega
- 35g de sucre normal i 15 g de sucre vainillat
- 3 ous
- Ratlladura de mitja taronja i mitja llimona
- 530g de farina d'ús comú
- Oli de gira-sol
- Sucre (per ensucrar)
PREPARACIÓ:
- Fem coure la patata molt ben cuita, de manera que es pugui aixafar molt bé amb una forquilla. La deixem refredar. Reservem.
- Temperem la llet i desfem el llevat fresc.
- Barregem la mantega amb el sucre, els ous i la ratlladura. A continuació afegim la patata i la llet barrejada amb el llevat.
- Finalment incorporem farina i ho amassem fins formar una bola. La deixem reposar en un bol (prèviament greixat amb oli) tapat amb un drap, durant uns 30 minuts.
- Passat aquest temps de repòs tallem porcions d'uns 60g i formem boletes. Fem un forat amb el dit i donem forma de rosquilla. Les deixem reposar sobre una safata, el pedrís de la cuina... Les tapem amb un drap i les deixem reposar durant uns 15 minuts.
- Posem a escalfar l'oli de gira-sol en una paella i anem fregint les rosquilles fins que estiguin daurades. Hem de vigilar i trobar el punt de temperatura de l'oli...que no es facin massa ràpid i es cremin de fora però quedin crues per dins però que tampoc es facin lentament i absorveixin molt oli.
- Les passem per sucre i les deixem reposar fins que poguem resistir la temptació de fer un mos a una de les rosquilles que tenim acabades de fer.
Què us han semblat?
Són aquelles rosquilles!!!! Les que tinc pendents de fer😂😂😂😂
ResponEliminaBon divendres!
Ptnts
Glòria
Hola Olga,
ResponElimina¡Fan una pinta molt bona!.
Prenc nota.
Salutacions i bon cap de setmana :)
Olga no les coneixia i m'han sorprès. La patata és un ingredient en més d'un dolç.
ResponEliminaBesets.
Segur com dius que seran: "delicioses...impressionants i sorprenents."
ResponEliminaM'agrada conèixer altres maneres!
A veure si les provo de fer.
Feliç dia.
Les de casa també t'agradarien.
Que ricas!!besos
ResponEliminaoh quina bona pinta!!
ResponEliminaMe.la guardo sóc una reposteria caseta , demà les faig tenen. Una pinta deliciosa
ResponElimina