Aquests dies estem tenint de tot...fresca, vent, calor i pluja. A moments et ve de gust un gaspatxo o una amanida i en altres una sopa o una crema calenta.
Avui us porto una crema ben senzilla de pastanaga que vaig fer fa uns dies. Estava enfredolida i em va venir de gust preparar-la. Li vaig donar un toc diferent posant-li una mica de bacallà.
Les quantitats de porro, pastanaga i patata són aproximades. Vosaltres podeu fer la combinació de quanitats que més us agradi.
La recepta és feta amb Thermomix, però no és de cap llibre ni receptari; és feta a la meva manera.
Us explico i em dieu què us sembla!
INGREDIENTS:
- 150g de porro
- 250g de pastanaga
- 150 g de patata
- 100g de de bacallà esqueixat dessallat
- 50g aprox. de llet (la que tingueu)
- Pebre mòlt
- 40g d'oli d'oliva VE
- 1 cullera de postre de concentrat de brou de pollastre casolà (el preparo amb el Thermomix)
- Pipes de carabassa torrades (opcional)
PREPARACIÓ:
- Tallem el porro a rodanxes i el posem dins el got. Afegim l'oli i trossegem 4 segons/Vel.5. A continuació sofregim 7 min/110º/Vel.1
- Mentrestant es sofregeix el porro tallem la pastanaga a rodanxes i la patata l'esqueixem a trossos no molt grossos.
- Posem la pastanaga i la patata al got i sofregim 6min/110º/Vel.1. Quan acaba el temps ho triturem 5 segons/Vel.5.
- Afegim l'aigua, el concentrat de brou i un polsim de sal. Ho fem coure 25 minuts/120º/Vel.1. Quan anem pel minut 20 parem un moment el Thermomix i afegim el bacallà esqueixat. Continuem amb els últims cinc minuts que queden.
- Una vegada ha finalitzat la cocció incorporem la mica de llet i una mica de pebre mòlt. Esperem que baixi una mica la temperatura i ho triturem 1min/Vel.progressiva 5-10.
- Ho servim en un bol o plat i ho decorem amb un rajolí d'oli, pipes de carabassa torrades i un polsim de pebre mòlt.
Em va agradar moltíssim! És molt suau i el gustet que li dóna el bacallà m'encanta!
Us animareu a preparar-la?
M'agrada aquesta combinació d'ingredients.
ResponEliminaQueda anotada.
Amb bacallà la faig amb carabassa...la tastarem amb pastanaga 🥕
ResponEliminaPtnts
Glòria
A MI EM PASSA IGUAL, PERÒ SI FA CALOR, FRESQUETA. JA VEURÀS UNA MEUA.
ResponEliminaMOLT BONA AMB EL BACALLÀ
B7S
NO HAS DIT L'AIGUA QUE HI POSES....
ResponEliminaOhhhhh cremes i gaspatxos, jo tot l'any! La crema de pastanaga només la faig per i! PErò si hi poso bacallà algú més s'apunta!!!
ResponEliminaGraaàcies ptnts