CÓC DE PLÀTAN,NOUS I NIBS DE CACAU AMB COBERTURA DE CAFÈ


Fa uns dies us explicava que havia estat fent neteja d'unes revistes de Nespresso i que havia trobat unes receptes que m'havien robat el cor. Aquesta és una d'elles! El que m'hagués perdut si les hagués llençat sense mirar-les a fons! 
Em va cridar molt l'atenció que portés una cobertura de formatge cremós amb cafè...que bona és!!! 


 
Tenia tres plàtans molt madurs a la fruitera i és quan vaig decidir fer-lo. Quina bona manera d'aprofitar-los!
Respecte als ingredients de la recepta original he fet unes modificacions: he utilitzat una part de sucre blanc i una part de sucre moré, he incorporat farina d'espelta, he substituït les nous pecanes per nous "normals" i he afegit nibs de cacau que havia comprat feia poc i estava esperant el moment oportú per utilitzar-los.




El resultat...impressionant, deliciós. Em penso que de tant en tant deixaré fer madurs uns plàtans a la fruitera per tenir l'excusa perfecta per repetir-lo. 
Vinga, us explico!



INGREDIENTS: 

  • 4 plàtans ben madurs
  • 115g de mantega a temperatura ambient
  • 2 ous
  • 75g de sucre blanc
  • 75g de sucre moré
  • 1 cdta de bicarbonat
  • 1 polsim de sal
  • 130g de farina d'ús comú
  • 50g de farina d'espelta
  • 1 cda de canyella (quantitat al vostre gust)
  • 1 polsim de nou moscada ratllada
  • 75g de nous 
  • 25g de nibs de cacau
  • Ingredients cobertura: 125g de formatge cremós, 50g de mantega semidesfeta, 25ml de cafè espresso, 300g de sucre glass
PREPARACIÓ:
  1. Preparem el motlle muntant-lo amb mantega i empolvorant-lo amb farina. Reservem. 
  2. Escalfem el forn a 180º. 
  3. Pelem els plàtans, els trossegem i els aixafem amb una forquilla. Reservem. 
  4. Tamissem la farina, la canyella, la nou moscada, el bicarbonat i la sal. Reservem. 
  5. Posem en el bol de l'amassadora la mantega i el sucre. Barregem a velocitat mitja fins que la barreja augmenta. 
  6. Incorporem el plàtan. Ho barregem a velocitat mitjana. 
  7. Afegim els ous batuts lleugerament, d'un en un. 
  8. A continuació incorporem a poc a poc la barreja de farina. 
  9. Per últim afegim les nous i els nibs de cacau i ho barregem amb suavitat amb l'espàtula. 
  10. Aboquem la massa al motlle i ho enfornem uns 55-60 minuts o fins que el testador surt net. El deixem reposar dins el motlle uns 10 minuts. 
  11. Desemmotllem el cóc i el deixem refredar. Quan estigui fred serà el moment de preparar la cobertura. 
  12. Barregem la mantega, el cafè i el formatge cremós. Afegim el sucre glass i ho barregem fins aconseguir una textura llisa i flexible. 
  13. Repartim la cobertura per sobre el cóc i el decorem amb unes nous.  



Què us ha semblat? Oi que és una bona opció per reclicar els plàtans madurs? No els hem de llençar mai! 



Comentaris

  1. Respostes
    1. Moltes gràcies, Lolines!!! Ho és, ho és!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Jo que no sóc massa de cobertures, i estic descobrint un món a banda!! QUina delícia de coc! I això es diu aprofitar les revistesal màxim!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. He tret bon suc de les revistes, Marta! Jjaajjaajja!!!
      Les cobertures vesteixen el cóc...el fan molt bonic. A mi cada vegada m'agraden més!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Holaaaaa, em deleixo per un coc dels nostres. I aquest té una pintaaaaa boníssima!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Allà on ets pots encendre el forn!!! Aprofita la fresqueta!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!