Fa uns dies vaig anar a dinar a un restaurant de Tortosa al menú del dia del qual hi havia plats vegetarians. Vaig optar per triar de primer plat una crema freda de col-i-flor i ametlla. Gran encert!!! Em va agradar moltíssim! I com altres vegades em passa...aquella mateixa setmana la vaig preparar a casa, a la meva manera.
És una crema que ara que fa calor ve de gust menjar-la freda però a l'hivern crec que també serà molt bona calenta. Hauré de repetir per comprovar-ho!
Al sofregit he posat porro i ceba, que m'agrada molt combinar-los.
Vinga...us explico!
INGREDIENTS:
- 100g de porro
- 100g de ceba
- 40g d'oli
- 350g de col-i-flor
- 50g d'ametlla mòlta
- 1 cda de concentrat de brou de verdures casolà
- 600g d'aigua
- sal
- pebre mòlt
- ametlla laminada torrada (per decorar)
PREPARACIÓ:
- Posem dins el got l'oli, el porro tallat a rodanxes i la ceba tallada a quarts. Trossegem 3segons/Vel.5.
- Sofregim durant 6 minuts/120º/Vel.1
- A continuació incorporem la col-i-flor tallada a trossets i l'ametlla mòlta. Sofregim una mica més, durant 4 minuts/120º/Vel.1
- Afegim una cullerada de concentrat de brou casolà i 600g d'aigua. Ho fem coure durant 25 minuts/115º/Vel. 1.
- Una vegada finalitzada la cocció afegim la llet i esperem a que refredi una mica per triturar. Rectifiquem de sal, si escau.
- Triturem durant 1 minut a Vel.10. La reservem a la nevera, que es refredi.
- Servim la crema en un bol, tassa o plat i el decorem amb ametlla laminada torrada, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli d'oliva.
Us asseguro que us encantarà! Ja veureu com repetireu!
S'haurà de tastar... perquè té un aspecte deliciós!
ResponEliminaPtnts
Glòria
La veritat és que és molt bona, Glòria!!! Aquesta ha arribat per quedar-se!
EliminaPetonets d'estiu,
Olga