CREMA LLEUGERA DE TOMACA AMB UN TOC D'OLI PICANT @LaMassrojana







La tomaca m'agrada moltíssim! 
La meva amanida preferida d'estiu és de tomaca. La torrada que més m'agrada fer a l'estiu és la bruschetta italiana, una de les meves feines preferides d'estiu és fer conserva de tomaca, el salmorejo m'encanta perquè porta tomaca...i així unes quantes més! 
Per això mateix, quan l'altre dia vaig veure aquesta recepta de crema de tomaca a Cookidoo de seguida vaig tenir clar que l'havia de fer. 



Vaig fer una petita variació respecte a la recepta original (vaig substitutir la mantega per oli d'oliva i no vaig posar concentrat de tomàquet) i li vaig voler donar un toc especial amb l'oli picant de @La Masrojana. A veure què us sembla! 

INGREDIENTS: 

  • 1 all
  • 50g de ceba
  • 30g d'oli
  • 700g de tomaques madures partides en dues parts
  • 1 cdta de sal
  • 1 cdta de sucre
  • 1 cdta d'orenga seca
  • 500g d'aigua
  • 1 cdta de concentrat de brou casolà (o una pastilla)
  • 1 iogurt natural desnatat o normal 
  • Pebre mòlt 
PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Posem dins el got l'all, la ceba i l'oli. Ho trossegem 3segons/Vel.5. A continuació ho sofregim durant 4 minuts/120º/Vel.1 
  2. Incorporem les tomaques, la sal, el sucre i l'orenga i ho triturem 5 segons/Vel.5 
  3. Afegim l'aigua i el concentrat de brou i ho fem coure 15 min./100º/Vel. 2
  4. Una vegada ha finalitzat la cocció incorporem el iogurt i triturem 1min/Vel.5-10 (progressiva). 
  5. Preferiblement la servim freda. L'empolvorem amb pebre mòlt i la reguem amb un rajolí d'oli picant. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL: 

  1. Tallem les tomaques en quatre parts. Reservem.
  2. Trossegem l'all i la ceba  . A continuació ho sofregim durant uns 4 minuts. 
  3. Incorporem les tomaques, la sal, el sucre i l'orenga i ho triturem amb una batedora. 
  4. Afegim l'aigua i el concentrat de brou i ho fem coure uns 15 minuts. 
  5. Una vegada ha finalitzat la cocció incorporem el iogurt i triturem fins que obtinguem una crema ben suau. 
  6. Preferiblement la servim freda. L'empolvorem amb pebre mòlt i la reguem amb un rajolí d'oli picant. 
Què us sembla? Us ha agradat? Us animareu a preparar-la? Desitjo que sí! Tingueu una bona setmana! 



Comentaris

  1. Aquí en tens una altra que és molt fan de la tomaca. Quan arribi a casa (la de veritat, on tinc la Tmx)la faré segur.
    Ptnts
    Glòria

    ResponSuprimeix
  2. Jo en menjaria a totes hores i de tota manera!
    Petonets,
    Olga

    ResponSuprimeix
  3. Aquesta crema lleugera s'ha de tastar!!!
    Ptnts

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Digue'm què opines!!!