El que avui us porto és el primer bundt que he fet amb farina de garrofa. Bé, de fet, és el primer dolç que faig utilitzant aquesta farina que últimament s'ha posat tant de moda. Ai, si els nostres iaios sabessin que fem dolços amb farina de garrofa! No s'ho creurien!
M'ha agradat molt el gust peculiar que li ha donat al bundt. La recepta és del del meu estimat bloc I LOVE BUNDT CAKES. He fet unes variacions respecte a la recepta que Bea y Mara ens proposen. L'he fet amb una part de sucre moré i també he incorporat farina de garrofa.
La cobertura l'he fet seguint la recepta de Thermomix, sense cap complicació.
Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:
PREPARACIÓ:
M'ha agradat molt el gust peculiar que li ha donat al bundt. La recepta és del del meu estimat bloc I LOVE BUNDT CAKES. He fet unes variacions respecte a la recepta que Bea y Mara ens proposen. L'he fet amb una part de sucre moré i també he incorporat farina de garrofa.
La cobertura l'he fet seguint la recepta de Thermomix, sense cap complicació.
Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:
- 150g de mantega a temperatura ambient
- 200g de formatge cremós
- 100g de sucre blanc i 100g de sucre morè
- 1 cdta d'extracte de vainilla
- 3 ous L
- 150g de farina d'ús comú
- 50g de farina d'espelta
- 50g de farina de garrofa
- 1 sobre d'impulsor Royal
- 100g de xocolata per la cobertura
- Decoració (opcional): fideuets de xocolata de colors, figuretes de sucre,...)
PREPARACIÓ:
- Escalfar el forn a 180º.
- Preparar el motlle amb spray desemmotllant.
- Barrejar les farines amb l'impulsor i la sal. Reservar.
- Batre la mantega amb el formatge cremós durant un parell de minuts.
- Incorporar els sucres i l'extracte de vainilla. Batreu uns minuts més amb els sucres fins obtenir una massa cremosa.
- Molt poc a poc (a velocitat baixa) anem afegint els ous, d'un en un. No incorporar el següent ou fins que l'anterior no està ben integrat.
- Incorporar la barreja de farines i Royal tamissada i batreu el temps just per que quedi ben integrada a la massa.
- Abocar la massa al motlle i fer uns copets damunt el pedrís de la cuina.
- Enfornar durant uns 45-50 minuts o fins que el testador surt net.
- Deixar refredar dins el motlle durant 10 minuts.
- Desemmotllar el bundt sobre una reixeta.
- Quan el bundt està fred preparem la cobertura de xocolata (desfem amb molta cura la xocolata al microones, en petits intervals per evitar que es cremi) i empolvorem amb la decoració que tenim preparada.
Què us ha semblat? Oi que us animereu a preparar-lo? Us asseguro que us encantarà!!!
Per cert...avui és dilluns i amb aquest bundt participaré amb el hastag #luneschocobundts que cada setmana proposen les noies de I Love Bundt Cakes a Instagram.
Quina col•lecció de bundts.
ResponEliminaSorprèn, veritat, la farina de garrofa?
Ptnts
Glòria
Sra.Bundt t'ha quedat fantàstic! La farina de garrofa té un gust com si fos regalèssia, no trobes? ptnts
ResponElimina