CREMA DE TARDOR DE CARABASSA I MONIATO


Ja fa dies que tenim moniatos a les botigues...senyal que tenim la tardor aquí. 
Tot i que les temperatures no acompanyen, ja fa dies que hem deixat enrere els gaspatxos i cremes d'estiu i comencem a fer lloc a les sopes i cremes, o almenys, en tenim moltes ganes. 
Avui us porto una crema que barreja dos productes estrella de la tardor...la carabassa i el moniato. M'ha agradat moltíssim el resultat! 
Us la presento en unes tasses de consomè a les que tinc molta estima...les de le meva mare. És un joc preciós que m'agrada moltíssim! 
Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 
  • 1/2 porro 
  • 1 ceba petita 
  • 1 carabassa petita 
  • 2 moniatos grans 
  • 40g d'oli d'oliva verge extra 
  • Mig litre d'aigua (o brou vegetal) 
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • 100ml de llet 
  • Pipes de carabassa i de gira-sol per decorar (opcional) 

PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got l'oli, el porro tallat a rodanxes i la ceba tallada a quarts. Trossegem  3segons/Vel.5. 
  2. Sofregim durant 6 minuts/120º/Vel.1 
  3. A continuació incorporem la carabassa i el moniato tallat a daus. Trossegem 10 segons/Vel.5 i tot seguit  sofregim una mica més, durant 6 minuts/120º/Vel.1 
  4. Afegim l'aigua o brou vegetal i el pebre mòlt i ho fem coure durant 25 minuts/120º/Vel. 1. 
  5. Una vegada finalitzada la cocció afegim la llet i esperem a que refredi una mica per triturar. Rectifiquem de sal, si escau. 
  6. Triturem durant 1 minut a Vel.10. 
  7. Servim la crema en un bol, tassa o plat i el decorem amb pipes de carabassa i de gira-sol, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli d'oliva. 
I ja tenim enllestida una deliciosa crema de tardor! Té un gust molt especial...amb toc dolcet molt especial! Us agradarà! 




Comentaris

  1. La faig sovint...sense llet, i agrada molt!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Olga, la tercera crema de carabassa que comentes i a més, hem sopat també la crema, però sense boniato. M'encanta i abelleix.
    Besets.

    ResponElimina
  3. La vaig fer ahir, sense llet i sense ceba, però. A mi, que m'embafa la carabassa, em va encantar!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!