LOAF CAKE DE LICOR D'AVELLANA I CAFÈ




Avui us presento la meva última adquisició de Nordic Ware, el motlle Classic Fluted. Recordo quan el vaig veure per primera vegada a les noies del bloc I love bundt cakes fa molt temps! Va ser un "amor a primera vista", com em sol passar amb la majoria d'aquests motlles..però no el podia comprar, no estava disponibles a les botigues d'aquí. Ara tot això és història...ja és meu! I que bonic és! És preciós! 


Avui us presento la recepta que porta  el cartronet que acompanya el motlle. Em va semblar molt bona idea! 
Com és una recepta americana, les mesures són les cups i les teaspoons. Oportunitat ideal per utilitzar els meus estris de cuina! 


INGREDIENTS: 
  • 1/2 cup de mantega a temperatura ambient
  • 3/4 cup de sucre 
  • 2 ous L
  • 1 i 1/2 cups de farina d'ús comú
  • 1 tsp d'impulsor Royal
  • 1/4 tsp de sal
  • 1/2 cup de licor d'avellana 
  • Ingredients glacejat de cafè: uns 100g de sucre glass aproximadament i dues cullerades de cafè expresso 
  • Fideuets de xocolata per decorar (opcional)
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle amb spray desemmotllant.
  2. Barregem la farina amb l'impulsor i la sal i la tamissem. Reservem. 
  3. Batem la mantega amb el sucre a velocitat mitjana (si utilitzem l'accessori pala de la Kitchen Aid) fins que blanqueja i augmenta de volum. 
  4. Incorporem el licor d'avellana. Barregem una mica més. 
  5. Molt poc a poc (a velocitat baixa) anem afegint els ous, d'un en un. No incorporem el següent ou fins que l'anterior no està ben integrat. 
  6. Afegim la barreja de farines i Royal tamissada i batem  el temps just per que quedi ben integrada a la massa. 
  7. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets damunt el pedrís de la cuina. 
  8. Enfornem durant uns 40 minuts o fins que el testador surt net. El deixem refredar dins el motlle durant 10 minuts. 
  9. Desemmotllem el bundt sobre una reixeta. 
  10. Quan el bundt està fred preparem el glacejat de la cobertura. Ja sabeu que jo la preparo "a ull": barregem dues cullerades de cafè amb sucre glass fins arribar a la textura que ens agrada. 
  11. Cobrim el bundt amb la cobertura i el decorem amb fideuets de xocolata. 
I ja el tenim enllestit! Preparat per compartir-lo amb qui més ens vingui de gust! 




Comentaris

  1. Aquests amors a primera vista fan que tinguis un armari que envegem mooooolts!!!!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uiii...doncs tinc un altre en llista d'espera! Ja serà l'últim....jejejjee
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Aquest motlle ha triomfat amb aquest licor d'avellana! olé Loaf cake!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!