Per fi ha arribat el dia 15 de novembre! Un dels dies més importants per mi dins del calendari dolç de l'any...el #NationalBundtCakeDay !
No cal que us torni a dir que són una autèntica amant dels bundts...oi? Dels bundts i de tot el que els envolta: els motlles (molt especialment els Nordic Ware) i un bloc del que sóc una seguidora fidel, I love Bundt Cakes.
La recepta que us presento avui és la meva versió de la recepta de la Bea i la Mara, autèntiques reines dels Bundts.
Us porto un bundt amb dos varietats de Toblerone, amb llet a l'interior i sense llet per la cobertura. Li he volgut donar un toc especial afegint-hi ratafia Ca Roman! També he reduït la quantitat de sucre respecte a la recepta original.
Hi ha dos ingredients que són diferents als de la recepta original perquè no els tenia i no em donava temps d'anar-los a comprar: iogurt grec (vaig posar iogurt natural normal) i pasta de vainilla (com no tenia vaig posar sucre vainillat i aroma de vainilla).
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 225g de mantega
- 50g de cacau pur
- 75g de Toblerone de xocolata amb llet
- 240ml d'aigua
- 1 polsim de sal
- 270g de farina d'ús comú
- 1,5 cdta d'impulsor Royal
- 300g de sucre
- 2 ous L
- 1 iogurt natural
- 50ml de ratafia
- 1 cdta de postre d'essència de vainilla
- Ingredients cobertura: 100gr, 250g de Toblerone de xocolata negra, 1 cdta de mantega, decoració (al gust)
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle (el ruixem amb spray desemmotllant).
- En un cassó posem a escalfar la mantega, el cacau, el Toblerone i l'aigua fins que tot es desfà molt bé. No us costarà gaire estona.
- Al bol de l'amassadora aboquem la farina, el sucre, el Royal i la sal. Incorporem el líquid de la preparació que tenim al cassó en dues tandes. Ho anem barrejant molt a poc a poc, velocitat 1.
- Afegim els ous d'un en un (no aboquem el segons fins que el primer està ben integrat). Després afegim el iogurt, la ratafia i la vainilla fins que estan ben integrats.
- Aboquem la massa al motlle i fem uns copets sobre el pedrís de la cuina (amb la protecció d'un drap). Enfornem durant uns 50 minuts o fins que el testador surt net. Deixem reposar el bundt dins del motlle uns 10 minuts i el desemmotllem sobre una reixeta. Quan està fred ja podem preparar la cobertura.
- Cobertura: escalfem la nata fins al punt d'ebullició i retirem. Desfem el Toblerone al microones. Quan està desfet aboquem la nata a sobre i remenem. Quan ja està tot ben integrat i tenim una textura homogènia afegim la miqueta de mantega i barregem fins que està desfeta i integrada del tot. Deixem que es refredi una miqueta (haurà espessit) i la repartim per sobre del bundt. El decorem amb fideuets de xocolata, boletes de colors, crocanti...el que més us agradi.
I ja està!! Ara només ens quedarà gaudir i compartir aquesta delícia de bundt que sense dubte tindreu ganes de tornar a fer.
Súper aportació Olga! Reina dels bundts junt amb la Mara i la Bea!
ResponEliminaQuan vaig veure Toblerone ...quins records!
Ptnts
BONISSIM!!!
ResponEliminaOlga...que vols que et digui???? Totalment enamorada d'aquest Bundt. Ha de ser una autèntica delícia.
ResponEliminaPtnts
Glòria
I la ratafia???
ResponElimina