Sabeu què m'ha passat? Estava totalment convençuda de que tenia publicada la recepta dels panellets al bloc!
I fa uns dies, em poso a buscar...busca que busca i res. Tenia la recepta creada als esborranys amb les fotografies però cap paraula escrita. Per això he decidit avui mateix posar-hi remei.
Sempre he fet servir la mateixa recepta, la que vaig fer per primera vegada a l'Escola Sant Miquel d'Ascó. Tota l'escola en va fer! Quin descobriment! Va ser la primera vegada que vaig fer panellets i guardo molt bon record: feia 8è d'EGB i la meva estimada mestra era la "senyoreta" Filo. Ha estat tot un referent per mi i sempre l'he tingut molt present. Gràcies a les xarxes socials vaig poder contactar amb ella i tenim pendent una trobada personal. A veure quan la podem fer...
Tot i que encara falten uns dies per la festivitat de Tots Sants publico la recepta i així teniu temps de començar a preparar els ingredients.
L'any passat vaig consultar el llibre "Les receptes del calendari pastisser" d'Albert Vilas (Cossetània Edicions) i em vaig quedar amb dos dels consells que ell dóna:
- És molt important que prepareu la pasta el dia abans; d'aquesta manera serà molt més fàcil enganxar els pinyons.
- "Els panellets no s'han de coure, s'han de flamejar" (paraules textuals de l'autor). Han d'estar al forn el temps just per daurar-los i ja està.
Hi ha anys que hi poso patata cuita i d'altres moniato. Us he de dir que m'agraden més amb moniato...vosaltres decidiu, al vostre gust.
Com podreu veure a les fotografies, els meus preferits són els de pinyons. Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 250g d'ametlla mòlta
- 250g de sucre
- Una mica més de 1/2 clara d'ou
- Una mica de patata o moniato cuit (uns 50g aprox.)
- 4 gotes d'essència de llimona (o si ho preferiu, una mica de ratlladura de llimona)
- Rovell d'ou batut amb sucre per enganxar els pinyons (és com millor em funciona a mi)
- Pinyons
PREPARACIÓ:
- Bulliu la patata o el moniato i deixeu-lo refredar.
- Amasseu amb les mans, una amassadora amb l'accessori pala o amb el Thermomix (6segons/Vel.6) tots els ingredients del massapà, fins que queden ben integrats.
- Formeu una barra o una bola i emboliqueu bé la pasta amb film transparent. Deixeu reposar d'un dia per l'altre.
- Escalfeu el forn a 220º-230º.
- Formeu boles no molt grosses (que no semblin mandonguilles!) i enganxeu els pinyons.
- Pinteu-los amb ou batut (o amb rovell, així tindran un color més intens).
- Feu un cop de forn de 6-8 minuts, sempre vigilant que no es cremin o tot el contrari.
- Deixeu-los refredar completament abans de tastar-los.
Els podeu acompanyar d'una bona mistel·la, vi ranci o ratafia.
No calen paraules, les imatges ho diuen tot. Mmm!:=)MªAssumpció
ResponEliminaAquestes coses passen...o no es publiquen i tu tens al cap que ja ho has fet o enlloc de desar-la a esborranys la programes😂😂😂 l'important és que no es perdin.
ResponEliminaExcel·lent aquesta recepta de panellets! Tot a punt per la castanyada???
Ptnts
Glòria
Et van quedar de meravella. Els meus seguint la recepta amb el Tmx boníssims també.
ResponEliminaGràcies per compartir.
Per mi no cal deixar-los refredar!
ResponEliminaJeejee