Avui us deixo una idea molt senzilla d'aperitiu de Nadal. La vaig preparar fa uns dies en un taller de cuina i ens va agrada moltíssim a totes les que el vam tastar.
La resposta quasi unàmime quan la vam provar va ser..."mmm...aquesta la faré per Nadal!".
I com a mi no m'agrada quedar-me les coses per mi, vull compartir la recepta amb vosaltres. Sóc així!!! A vegades penso que és bo i a vegades que no tant...però què hi farem, no crec que pugui canviar gaire.
La podeu presentar en torradeta (o feta per vosaltres o comprada) o en petita tartaleta.
La recepta és de Cookidoo i, en aquest cas, no he fet cap modificació.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (unes 12 torradetes petites):
La resposta quasi unàmime quan la vam provar va ser..."mmm...aquesta la faré per Nadal!".
I com a mi no m'agrada quedar-me les coses per mi, vull compartir la recepta amb vosaltres. Sóc així!!! A vegades penso que és bo i a vegades que no tant...però què hi farem, no crec que pugui canviar gaire.
La podeu presentar en torradeta (o feta per vosaltres o comprada) o en petita tartaleta.
La recepta és de Cookidoo i, en aquest cas, no he fet cap modificació.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (unes 12 torradetes petites):
- 150g de tonyina en conserva d'oli d'oliva
- 40g d'ametlles crues sense pell
- Una mica de julivert
- 150g de tomàquets secs en oli escorreguts
- Un polsim de sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- 5g de vinagre
PREPARACIÓ:
- Escorrem la tonyina amb l'ajuda d'un colador col·locat sobre un bol per recollir l'oli. Reservem.
- THERMOMIX: Posem les ametlles dins el got i triturem 10 segons/Vel.10. Afegim el julivert, els tomàquets secs, la tonyina, la sal i el pebre. Triturem 10 segons/Vel. 8. Incorporem el vinagre i 30g d'oli de la tonyina i ho triturem 5 segons/Vel.5. Baixem els ingredients al fons del got i tornem a triturar 5 segons/Vel5.
- TRADICIONAL: piquem les ametlles a la picadora tipus 1,2,3. Aboquem dins el got de la batedora les ametlles picades, el julivert, els tomàquets secs, la tonyina, la sal, el pebre, el vinagre i 30g de l'oli de la tonyina. Ho triturem molt bé fins que quedi una pasta.
- Servim la pasta de tomàquet i tonyina damunt d'una torradeta de pa o d'una tartaleta.
I ja està!! Un aperitiu molt facilet amb uns ingredients la mar de senzills.
Senzill i boníssim! No cal que tot sigui sofisticadíssim a la taula de Nadal!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Molt ben definit, Glòria!
EliminaPetonets,
Olga
Jo també la faré, però pel dia 1! Genial!
ResponEliminaPtnts
Desitjo que t'agradi, Marta!
EliminaPetonets,
Olga