TORRADETA DE TOMÀQUETS SECS I TONYINA


Avui us deixo una idea molt senzilla d'aperitiu de Nadal. La vaig preparar fa uns dies en un taller de cuina i ens va agrada moltíssim a totes les que el vam tastar. 
La resposta quasi unàmime quan la vam provar va ser..."mmm...aquesta la faré per Nadal!". 
I com a mi no m'agrada quedar-me les coses per mi, vull compartir la recepta amb vosaltres. Sóc així!!! A vegades penso que és bo i a vegades que no tant...però què hi farem, no crec que pugui canviar gaire. 



La podeu presentar en torradeta (o feta per vosaltres o comprada) o en petita tartaleta. 
La recepta és de Cookidoo i, en aquest cas, no he fet cap modificació. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (unes 12 torradetes petites): 

  • 150g de tonyina en conserva d'oli d'oliva 
  • 40g d'ametlles crues sense pell
  • Una mica de julivert
  • 150g de tomàquets secs en oli escorreguts
  • Un polsim de sal
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • 5g de vinagre
PREPARACIÓ: 


  1. Escorrem la tonyina amb l'ajuda d'un colador col·locat sobre un bol per recollir l'oli. Reservem. 
  2. THERMOMIX: Posem les ametlles dins el got i triturem 10 segons/Vel.10. Afegim el julivert, els tomàquets secs, la tonyina, la sal i el pebre. Triturem 10 segons/Vel. 8. Incorporem el vinagre i 30g d'oli de la tonyina i ho triturem 5 segons/Vel.5. Baixem els ingredients al fons del got i tornem a triturar 5 segons/Vel5. 
  3. TRADICIONAL: piquem les ametlles a la picadora tipus 1,2,3. Aboquem dins el got de la batedora les ametlles picades, el julivert, els tomàquets secs, la tonyina, la sal, el pebre, el vinagre i 30g de l'oli de la tonyina. Ho triturem molt bé fins que quedi una pasta. 
  4. Servim la pasta de tomàquet i tonyina damunt d'una torradeta de pa o d'una tartaleta. 
I ja està!! Un aperitiu molt facilet amb uns ingredients la mar de senzills. 





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!