GALETES DE NADAL ESPECIADES #PEPPARKAKOR @Cuinema6mans


Les xiques blogueres del sud (tot i que jo sóc del sud del sud) hem volgut preparar un @Cuinema6mans especial per desitjar-vos un Bon Nadal. 
De seguida que la Glòria ens va proposar aquesta recepta de galetes nadalenques sueques la Marta i jo vam estar d'acord. Elles dos són unes amants dels dolços nòrdics! 


La recepta original és de la cuinera NINA OLSSON. Jo li he volgut donar un toc diferent al substituir el gingebre, la canyella, el clau i el cardamom per la barreja d'espècies de l'Alsàcia que tant m'agraden. La mel que he utilitzat és mel de taronger, la meva preferida per la seva suavitat. També he reduït una mica la quantitat de sucre. 


He utilitzat els meus talladors de galetes més nadalencs, entre ells un de molt especial que ens va portar la Glòria d'un dels seus viatges a Suècia, el del ren. 


Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 150g de mantega a temperatura ambient
  • 150g de sucre 
  • 100ml d'aigua
  • 2-3 cdtes de barreja d'espècies alsacianes
  • 1/2 cdta de bicarbonat 
  • 450g de farina d'ús comú
  • 70g de mel 

PREPARACIÓ: 
  1. Barregem la farina, les espècies i el bicabornat. Reservem. 
  2. Posem dins del got de l'amassadora amb l'accessori pala la mantega, el sucre i la mel. Ho barregem fins que tot queda ben integrat.
  3. Tot seguit incorporem l'aigua i la barrega de farina molt poc a poc fins que ens quedi una massa llisa i ben integrada. Formem una bola, l'emboliquem amb film transparent i la deixem reposar dins de la nevera unes hores (fins i tot la podeu deixar d'un dia per l'altre). 
  4. Traiem la massa de la nevera. Cobrim el pedrís amb film transparent i l'empolvorem amb farina. Posem la massa a sobre, la cobrim amb film transparent i l'estirem amb un corró. Tallem amb els talladors i anem col·locant les figuretes sobre una llanda de forn preparada amb paper vegetal (o sobre una llanda antiadherent especial per fer galetes). 
  5. Escalfem el forn a 200º i les fornegem durant uns 5-10 minuts, segons si us agraden més torradetes o no.
  6. Les deixem refredar sobre una reixeta. 
I ja està!! Les guardem en una llauna ben bonica i...a fer l'esforç de no menjar-les totes de cop! Perquè us asseguro que són delicioses. 
Us convido a visitar les propostes de la Glòria de NO TOT SÓN POSTRES i de la Marta de PADENOUS. Ja veureu si són espectaculars! 

Amb aquestes galetes us volem desitjar unes Bones Festes de Nadal i un bon any 2020. Nosaltres continuarem aquí portant-vos noves propostes culinàries. 
Molts petons! 



Comentaris

  1. M'ha agradat molt fer-les i compartir-les en un Cuinema6mans!

    Ara toca fer un Cuinema6mans real!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Molt Bon Nadal Olga i família!😘🤔
    2020 #cuinema6mans en viu😘

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!