Avui us porto unes postres que les vaig descobrir a l'estiu. De seguida que les vaig provar vaig pensar...aquestes me les apunto per Nadal!
I aquí les teniu! A les portes de Nadal us presento unes postres que de ben segur triomfaran a la vostra taula.
La recepta original és de Cookidoo. Jo vaig fer un petit canvi a l'hora de macerar la pinya...en compte de fer-ho amb rom ho vaig fer amb Malibú, un licor que m'encanta combinar-ho amb la pinya.
La panna cotta és molt senzilla de fer i la podeu preparar amb antel·lació, aspecte important a l'hora d'organitzar els àpats familiars.
Vinga, us explico!!!
INGREDIENTS:
INGREDIENTS:
- 6 fulles de gelatina
- Oli per greixar els motlles (també la podeu fer en gotets)
- 200g de llet de coco
- 50g de sucre
- 200g de suc de pinya (una part pot ser el suc de la llauna de pinya en el seu propi suc que s'utilitza per macerar)
- 40g de rom blanc
- 250g de formatge mascarpone
- Per la pinya macerada: 6 rodanxes de pinya en el seu propi suc tallada a daus petits, 60g de Malibú, 1 cda de sucre moré, 1 cda de coco ratllat (opcional), menta fresca (opcional, per decorar)
PREPARACIÓ:
- En un bol hidratem amb aigua freda les fulles de gelatina.
- Muntem amb una mica d'oli els motlles que tenim preparats; ens facilitarà el procediment de desemmotllar. Si decidiu fer-ho en gotets (és una molt bona opció quan es té molta gent a dinar) no us cal muntar el gotet amb oli.
- Posem dins el got del Thermomix la llet de coco i el sucre . Programem 6min/90º/Vel.3 // TRADICIONAL: En un cassó portem a punt d'ebullició la llet de coco i el sucre . No parem de remenar. Quan la llet de coco arribi al punt d'ebullició el mantenim uns 3 minuts. Apaguem el foc.
- Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem al got. Barregem 10 segons/Vel.3 //TRADICIONAL: Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem ràpidament a la llet de coco cuita. Remenem molt bé amb un batedor de varetes.
- Afegim el suc de pinya, el rom i el mascarpone i barregem 15segons/Vel.5. // TRADICIONAL: Afegim el suc de pinya, el rom i el mascarpone. Remenem enèrgicament fins que ho tenim tot ben integrat.
- Repartim la panna cotta en motlles, copes, bols, gots, potets....ben bonics. Els posem a la nevera unes 4 hores.
- Preparem la pinya macerada: barregem els daus de pinya amb el sucre, el Malibú i el coco (opcional). La reservem a la nevera fins al moment de servir les postres.
- Ho decorem amb unes fulles de menta.
Què us ha semblat? A mi...i a qui l'ha provat li ha encantat. Desitjo que la porteu a la vostra taula i que us agradi molt!
Quina recepta més encertada, queda apuntada per aquestes festes!:=)MªAssumpció
ResponEliminaGràcies!!!
Olga... això m'agrada mooooolt!!!! Per Nadal o per un soparillo de finde.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Deu entrar de meravella!!! Ptnts
ResponElimina