PASTÍS DE TORRÓ DE XIXONA I XOCOLATA...PER DESITJAR-VOS UN MOLT BON 2020


Aquest pastís ha estat el gran descobriment d'aquest Nadal. Bé, el vaig descobrir unes setmanes abans de Nadal, per un dinar amb la meva família a casa de la meva germana. Li vaig dir que jo portaria les postres i remenant per Cookidoo (plataforma de receptes de Thermomix) vaig descobrir aquest pastís. Sorprenent! Deliciós! I tot i que pugui semblar el contrari...gens carregós. 



Si us agrada el torró xalareu i si sou dels que no us agrada molt...també! Us podreu treure del mig una barra de torró i no la veureu dansar pel rebost! 


Vaig fer uns petits canvis  respecte a la recepta original:  utilitzar xocolata 70% cacau en compte de xocolata 50% cacau i en compte de posar 150g de torró posar-hi tota la barra sencera que són 200g (i així no queden 50g rondant per la cuina). 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 150g-200g de torró de Xixona en trossos
  • 500g de nata (mínim 35%)
  • 35g de sucre 
  • 120g de xocolata fondant per postres en trossos
  • 30g de brandy
  • 24 biscuits de soletilla
  • 250g de llet 
  • Ingredients cobertura: 75g de nata (mínim 35%), 75g de xocolata fondant per postres en trossos, 35g de mantega, 1 cdta de cacau pur en pols. 
PREPARACIÓ DEL PASTÍS: 
  1. THERMOMIX: poseu el torró dins el got i tritureu 2g/Vel.5. Retireu a un bol mitjà i reserveu. // TRADICIONAL: tritureu el torró amb un robot de cuina vigilant de no fer-ho en excés. Retireu a un bol mitjà i reserveu.
  2. THERMOMIX: col·loqueu la papallona i aboqueu 250g de nata. Programeu Velocitat 3 sense programar temps i munteu la nata. Retireu la papallona i aboqueu la nata al bol on teniu reservat el torró. // TRADICIONAL: munteu la nata amb un batedor de varetes o amb les varetes. Una vegada tingueu la nata muntada aboqueu-la al bol on teniu reservat el torró. 
  3. Barregeu la nata i el torró amb una espàtula. Reserveu la barreja a la nevera. 
  4. Ara és el moment de preparar la crema de xocolata. THERMOMIX:  Sense rentar el got poseu 250g de nata i el sucre. Programeu 4 minuts/90º/Vel.1. Tot seguit afegiu la xocolata i barregeu 30segons/Vel.2. A continuació incorporeu el brandy i barregeu 15 segons/Vel.3. Aboqueu la crema en un bol i deixe-ho reposar a la nevera durant almenys 1 hora // TRADICIONAL: en un cassó poseu a escalfar la nata amb el sucre. Porteu-la al punt d'ebullició i manteniu la cocció durant uns 4-5 minuts. Retireu del foc. Incorporeu la xocolata  i remeneu molt bé amb un batedor manual de varetes. Quan la xocolata estigui desfeta afegiu el brandy i barregeu-ho. Aboqueu la crema en un bol i deixeu-ho reposar a la nevera durant almenys 1 hora. 
  5. Folreu un motlle rectangular tipus cake de 1,5l aprox. de capacitat amb film transparent. Cobriu la base amb capa de biscuits mullats en la llet. A continuació feu una capa amb la meitat de la barreja de nata/torró. Damunt, una altra capa de biscuits (sense mullar en la llet) i cobriu-la amb crema de xocolata. Repetiu el procediment amb els biscuits, nata i crema de xocolata que queda. Hem d'acabar amb biscuits. Cobriu-ho amb el film transparent i reserveu a la nevera durant dues hores. 
  6. Ara és el moment de fer la cobertura de xocolata. THERMOMIX: Renteu el got. Poseu la nata dins i el got escalfeu-la 2 minuts/90º/Vel.1. Incorporeu la xocolata i la mantega i barregeu-ho 30 segons/Vel.3. // TRADICIONAL: en un cassó poseu a escalfar la nata i porteu-la al punt d'ebullició. Apageu el foc i afegiu la xocolata i la mantega. Remeneu molt bé fins que tot estigui ben desfet. 
  7. Desemmotlleu el pastís i cobriu-lo amb la cobertura de xocolata. Deixeu-lo reposar a la nevera durant uns 30 minuts. En el moment de servir-lo empolvoreu-lo amb cacau pur. Jo, per fer-lo més de Nadal també li vaig afegir pols daurada. Va quedar molt bonic! 


I ja està! Ja podeu preparar el cafè i gaudir d'una bona sobretaula! 

Amb aquest pastís m'acomiado del 2019 i us desitjo tot el millor pel nou any que està a punt d'arribar. 
Espero tornar-vos a veure a tots a la tornada. 

Feliç 2020! Molts petons! 
Amb aquest pastís us desitjo un molt bon any 2020! Que sigui millor que el 2019 que hem deixat enrere...
Us ho dic de tot cor! Mil petons! 




Comentaris

  1. Que sigui millor, si!

    I si ens sobra torró el faig segur!
    Ptnts
    Glòria

    Mooooolt bona entrada d'any Olga!

    ResponElimina
  2. Bona manera de començar!!! EL tall es veu deliciós!!
    Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!