Aquesta amanida ha estat un dels grans descobriments d'aquest hivern. L'hem fet varies vegades a les classes i tallers de Nadal Thermomix a Móra d'Ebre i com ens ha agradat tant l'he repetit a casa. És una d'aquelles receptes que quan les descobreixes dius..."aquesta es queda!" I així ha estat!!!
La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix.
Vaig voler provar si en compte de posar-hi panses quedava bé amb prunes i us asseguro que per mi...quasi millor!
Com en altres receptes, no utilitzo vinagre de poma sinó el balsàmic Mercè del Menescal (Celler Cal Menescal, Bot, Terra Alta). M'agrada moltíssim!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 60 g d'oli d'oliva VE
- 1 o 2 alls
- 350g de cuixa de pollastre sense pell i sense os, tallada en tires d'1-1,5 cm. aproximadament
- 300g d'enciam tendre variat, al vostre gust
- 150g de raïm negre (sencer o tallat per la meitat)
- 50g de panses o de prunes sense os
- 1 cdta de sal
- 1 polsim de pebre negre
- 40g de caramel líquid
- 20g de vinagre balsàmic o de poma
- 1 cda de sèsam torrat
PREPARACIÓTHERMOMIX:
- Posem dins el got 20g d'oli i l'all. Trossegem 3segons/Vel.7 i sofregim 3 min/120ºC/Vel.1
- A continuació incorporem el pollastre, les panses o prunes, la sal i el pebre. Iniciem Alta Temperatura.
- Mentrestant posem l'enciam en un plat gran o safata.
- Afegiu 40g d'oli, el caramel i el vinagre. Ofeguem 3 minuts/120º/Vel.1.
- Aboqueu el pollastre al centre de l'amanida i repartiu el raïm i el sèsam torrat.
- Serviu immediatament.
PREPARACIÓ TRADICIONAL: Posem a sofregir una tercera part de l'oli, els alls, el pollastre, les panses, la sal i el pebre. Ho mantenim a foc fort fins que el pollastre està ben fet però vigilant que no s'enganxi (anem remenant). A continuació aboquem la resta de l'oli, el caramel i el vinagre i ho ofeguem durant uns 3 minuts a foc fort.
Us asseguro que us agradarà moltíssim! Si la proveu de fer...ja m'ho direu!
Ha de ser espectacular. A veure si m'animo.
ResponEliminaBon cap de setmana Olga
Ptnts
Glòria