Avui us porto una plat ben festiu que pot servir com a idea per al Dinar de Reis o...per més endavant, per la festa major d'hivern de molt pobles de la meva comarca i veïnes. Sant Antoni es celebra a
Com de ben segur us haurà quedat més d'una rajola de torró i no voldreu gastar-les totes fent dolços he pensat que aquesta recepta us pot agradar.
L'any passat us vaig presentar una feta amb rodó de pollastre farcit (cliqueu aquí per veure-la)...aquest toca amb peix.
La podeu fer amb rap o amb el peix blanc que més us agradi.
El peix està fet al vapor, al Varoma del Thermomix mentrestant es fa la salsa però també el podríem fer al papillot o a la planxa i al final afegir-li la salsa. He substituït el vi d'Oporto per vi moscatell, que és un vi nostre. He augmentat la quantitat de la salsa respecte a la recepta original. Ens encanta sucar-hi pa!!!
Veure que són dues salses diferents però fetes amb la mateixa base.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 100g de ceba
- 1 all
- 40g d'oli d'OVE
- 120g de vermut blanc
- 30g de vi moscatell (o Oporto)
- 6 lloms de rap sense pell
- 150g de nata de cuinar
- 120g de brou de peix
- 8-10 brins de safrà
- 1 cdta de sal
- 100g de torró de Xixona
- 2 cdts de Maizena
- Un polsim de pebre mòlt
- Sal
PREPARACIÓ:
- Salpebrem el rap. Emboliquem el lloms en film transparent (si els hem de coure al Varoma) Reservem.
- Posem dins el got la ceba, l'all i l'oli. Trossegem 4seg/Vel.5 i sofregim 4min/120ºC/Vel.1
- Afegim el vermut i el moscatell. Col·loquem el recipient Varoma en la seva posició i introduïm els lloms de rap. Tapem i programem 8 minuts/Varoma/Vel.1. Retirem el Varoma.
- Aboquem la nata i el brou de peix. Tornem a col·locar el Varoma i ho fem coure 10 minuts/Varoma/Vel.2. Retirem el varoma.
- Afegiu la Maizena i barregeu 1min/Vel.6. Aboquem la salsa a un bol i reserveu.
- Poseu dins el got 200g de la salsa reservada, els brins de safrà i la sal. Escalfeu 1min/Varoma/Vel.1. Retireu la salsa a una gerra i reserveu. Renteu el got.
- Aboqueu dins el got la resta de la salsa que tenim reservada al bol (de la primera preparació), el torró i el pebre. Tritureu 30segons/Vel.10. Escalfeu 2minuts/Varoma/Vel.4. Aboquem la salsa de torró a una salsera.
- Per servir: poseu al fons del plat la salsa de safrà, damunt el rap i per sobre del rap la salsa de torró.
Què us sembla? Desitjo que us agradi tant com a mi!
Que buen plato y original con el turrón, seguro que está muy bueno y así podemos ir aprovechando el turrón que nos queda.
ResponEliminaFeliz 2020
Besoss
Bona proposta! Un plat elegant i de cuina d'aprofitament!
ResponEliminaPtnts
La salseta de torró només la he tastat amb llomillet... Amb peix ha de ser molt bona tb!
ResponEliminaBons reis Olga!
Ptnts
Glòria