RAP AMB SALSA DE TORRÓ


Avui us porto una plat ben festiu que pot servir com a idea per al Dinar de Reis o...per més endavant, per la festa major d'hivern de molt pobles de la meva comarca i veïnes. Sant Antoni es celebra a 
Com de ben segur us haurà quedat més d'una  rajola de torró i no voldreu gastar-les totes fent dolços he pensat que aquesta recepta us pot agradar. 

L'any passat us vaig presentar una feta amb rodó de pollastre farcit (cliqueu aquí per veure-la)...aquest toca amb peix. 
La podeu fer amb rap o amb el peix blanc que més us agradi. 

El peix està fet al vapor, al Varoma del Thermomix mentrestant es fa la salsa però també el podríem fer al papillot o a la planxa i al final afegir-li la salsa. He substituït el vi d'Oporto per vi moscatell, que és un vi nostre. He augmentat la quantitat de la salsa respecte a la recepta original. Ens encanta sucar-hi pa!!!
Veure que són dues salses diferents però fetes amb la mateixa base. 



Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:

  • 100g de ceba 
  • 1 all
  • 40g d'oli d'OVE
  • 120g de vermut blanc
  • 30g de vi moscatell (o Oporto) 
  • 6 lloms de rap sense pell 
  • 150g de nata de cuinar
  • 120g de brou de peix 
  • 8-10 brins de safrà 
  • 1 cdta de sal 
  • 100g de torró de Xixona 
  • 2 cdts de Maizena
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • Sal 

PREPARACIÓ: 

  1. Salpebrem el rap. Emboliquem el lloms en film transparent (si els hem de coure al Varoma) Reservem. 
  2. Posem dins el got la ceba, l'all i l'oli. Trossegem 4seg/Vel.5 i sofregim 4min/120ºC/Vel.1 
  3. Afegim el vermut i el moscatell. Col·loquem el recipient Varoma en la seva posició i introduïm els lloms de rap. Tapem i programem 8 minuts/Varoma/Vel.1. Retirem el Varoma. 
  4. Aboquem la nata i el brou de peix. Tornem a col·locar el Varoma i ho fem coure 10 minuts/Varoma/Vel.2. Retirem el varoma. 
  5. Afegiu la Maizena i barregeu 1min/Vel.6. Aboquem la salsa a un bol i reserveu. 
  6. Poseu dins el got 200g de la salsa reservada, els brins de safrà i la sal. Escalfeu 1min/Varoma/Vel.1. Retireu la salsa a una gerra i reserveu. Renteu el got. 
  7. Aboqueu dins el got la resta de la salsa que tenim reservada al bol (de la primera preparació), el torró i el pebre. Tritureu 30segons/Vel.10. Escalfeu 2minuts/Varoma/Vel.4. Aboquem la salsa de torró a una salsera. 
  8. Per servir: poseu al fons del plat la salsa de safrà, damunt el rap i per sobre del rap la salsa de torró.
Què us sembla? Desitjo que us agradi tant com a mi! 



Comentaris

  1. Que buen plato y original con el turrón, seguro que está muy bueno y así podemos ir aprovechando el turrón que nos queda.
    Feliz 2020
    Besoss

    ResponElimina
  2. Bona proposta! Un plat elegant i de cuina d'aprofitament!
    Ptnts

    ResponElimina
  3. La salseta de torró només la he tastat amb llomillet... Amb peix ha de ser molt bona tb!

    Bons reis Olga!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!