Aquest cap de setmana he fet un nou coc. Hem bufat les espelmes el meu fill i jo!! El mes de març és el mes dels nostres aniversaris.
Com a ell no li agraden els pastissos complicats i el que més li agraden són els cocs, he aprofitat l'ocasió per provar de fer una nova recepta.
He triat el llibre BIZCOCHOS, de WebosFritos, publicat l'any 2014. És un llibre el que he fet moltes receptes i amb el que he après força. Ja fa uns quants anys que el tinc!
Com ha repte personal, m'he proposat cuinar una recepta de cadascun dels llibres de cuina que tinc i anar-les publicant. No és un propòsit nascut del confinament que estem vivint, ja fa un temps que va nèixer.
He triat la recepta del coc de nata i la veritat...és perfecte. Ens ha agradat moltíssim! Quan després d'encetar-lo et pregunten..."mare, puc repetir?" és bona senyal!
He seguit fil per randa la recepta i he utilitzat un motlle de 20cm.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
Com ha repte personal, m'he proposat cuinar una recepta de cadascun dels llibres de cuina que tinc i anar-les publicant. No és un propòsit nascut del confinament que estem vivint, ja fa un temps que va nèixer.
He triat la recepta del coc de nata i la veritat...és perfecte. Ens ha agradat moltíssim! Quan després d'encetar-lo et pregunten..."mare, puc repetir?" és bona senyal!
He seguit fil per randa la recepta i he utilitzat un motlle de 20cm.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 200g de nata per fer postres (la que he utilitzat jo és de 38% mg)
- 200g de sucre
- 3 ous
- La ratlladura d'una llimona
- 250g de farina d'ús comú
- 12g d'impulsor químic Royal
- Un polsim de sal
- Sucre glass vainillat per empolvorar
PREPARACIÓ:
- Tamissem la farina, la sal i el Royal. Reservem.
- Preparem el motlle: o el folrem amb paper vegetal o el muntem amb mantega. Reservem.
- Escalfem el forn a 180º.
- Separem les clares dels rovells.
- Posem la nata i el sucre dins el bol de la KA i batem amb les varetes fins que ens queda una crema.
- Sense deixar de batre incorporem els rovells i la ratlladura de llimona.
- Afegim la farina tamissada a poc a poc fins que està ben incorporada. Retirem a un bol gran i netegem les baretes i el bol de la KA.
- Pugem les clares a punt de neu (ho ajudem amb un polsim de sal).
- Afegim les clares a la massa que tenim al bol reservat i ho remenem suaument amb una espàtula, amb moviments envolvents.
- Aboquem la massa dins el motlle i l'enfornem durant uns 40 minuts o fins que el testador us surti net.
- El deixem reposar cinc minuts al motlle i el deixem refredar sobre una reixeta.
- Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass.
I...ja està!! A gaudir-ne d'ell!
Nosaltres vam posar les espelmes i vam bufar tots dos, mare i fill.
Fa uns quants anys el vam descobrir aquest coc de nata i el fem de tant en tant, és molt gustós 😋
ResponEliminaVas fer una bona tria per bufar les espelmes!
Aprofiteu aquests dies que esteu tots junts i cuideu-vos molt.
Ptnts
Glòria
Esperant per a poder celebrar-ho, si, però amb aquest coc de nata, pas malament! A mi m'encantaria!
ResponEliminaPetonets