BOLLOS DE LLET DE LA RIBERA D'EBRE #1llibre1recepta




Aquesta recepta fa molt temps que la volia preparar. Era quasi com un desig!!! 
Fa dies que remeno els meus llibres de cuina tradicional (bé, de fet, els remeno quasi tots però m'he centrat més en els més propers). 
La recepta que he triat és del llibre COQUES I CORASSONS, d'Anna Llop i Laura Mur (Ed.Cossetània): bollos de llet. La recepta ha estat recollida a la població de Vinebre. 



He seguit la recepta tal i com ho diu al llibre, el que he variat una mica és la cocció (he fet cas als consells d'una experta que he conegut fa poquet temps) i que he fet la meitat de la recepta. 



Aquest bollos m'han portat a la meva infantesa...recordo  veure'ls al Forn Montserrat de Riba-roja d'Ebre. Sóc capaç de recordar la seva oloreta i tot! 



He adaptat el procés d'amassat al meu estimat robot de cuina TM6. La mida de la tassa que he utilitzat per fer de mesura és com mig got d'aigua (la unitat de la recepta original). 
Al mateix llibre hi ha una altra recepta de bollos que no tardaré gaire en fer-los. Ja ho tinc anotat a la llista de receptes de pendents! 
Vinga, us explico!! 

INGREDIENTS: 

  • 3 ous 
  • 550 farina de força (aproximadament) 
  • 2 tasses de sucre 
  • 1 tassa d'oli d'oliva VE
  • 1 got de llet sencera
  • 50g de llevat fresc 
  • 1 cdta d'aroma de vainilla
  • 1 cdta d'aroma de llimona
AMASSAT THERMOMIX: 

  1. Posem dins el got la llet i l'oli. Escalfem i barregem 1 minut/37º/Vel.1. 
  2. A continuació afegim el llevat i ho barregem 10 segons/Vel.3. 
  3. Incorporem els ous i el sucre i ho barregem 1minut/Vel.4 (sense temperatura). 
  4. Afegim els aromes i la farina. Barregem 10 segons/Vel.6 i ho amassem durant 5 minuts. 
AMASSAT TRADICIONAL (tal i com ho explica al llibre): barregeu primer els ous, la farina, l'oli, la llet i el llevat. Treballeu-ho bé. Després afegiu la vainilla i la llimona i acabeu-ho de pastar. 

FORMAT I ENFORNAT: 
  1. Cobriu una llanda de forn amb paper vegetal. 
  2. Una vegada teniu la massa preparada formeu boles d'uns 70 grams aproximadament i aneu-les disposant a la llanda del forn. 
  3. Cobriu-les amb un drap i deixeu-les reposar durant 1 hora aproximadament o fins que augmentin el doble el seu volum. 
  4. Escalfeu el forn a 200º. A la base del forn poseu un recipient amb una mica d'aigua. 
  5. Enforneu els bollos fins que veieu que estan daurats, sobre uns 10-15 minuts.                         
  6. Una vegada estiguin cuits i els retireieu del forn, només treure'ls els heu de pintar amb ou batut i llet i els heu de passar pel sucre (només la part superior). Deixeu-los refredar sobre una reixeta.                     

No us podeu imaginar l'oloreta que queda a la cuina i a tota la casa...és d'una tendresa indescriptible. 
Us animo a preparar aquells dolços tradicionals del vostre poble...no ens podem permetre deixar-los perdre. 






Comentaris

  1. Tendres i dolcets, una magnífica ajuda per moments com aquests!
    Cuideu-vos molt.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Mmm...són la meva perdició els bollets. Estic segura que et copiaré la recepta. Una besada Olga, espero que estigueu tots bé.

    ResponElimina
  3. A la vista són una passada, aquest llibre dona per mot!! Ptnts

    ResponElimina
  4. Els penso fer demà mateix, però una pregunta..... són 50 grams de llevat?? Gràcies!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!