Quan vaig a comprar a la Carnisseria Nogales m'agrada escoltar les altres clientes com expliquen les seves receptes i trucs de cuina. Sempre s'aprén escoltant els altres! Qui pensa que ho sap tot...va ben equivocat. Les dones grans dels nostres pobles són pous de saviesa culinària!
Fa unes setmanes una senyora comprava per fer una cassoleta. Em va sorprendre que barregés costella, pollastre i conill...jo no ho havia sentit mai. Què vaig fer? Pendre nota mental i a la vegada següent que vaig anar a comprar vaig comprar els ingredients.
El resultat...una cassoleta d'aquelles de les sempre, de les de gustet d'abans.
Vinga, us explico!!
INGREDIENTS (a ull):
- 250g de costella de tocino tallada
- 250g de pollastre tallat a trossets petits
- 250g de conill tallat a trossets petits
- 4 alls
- 3 Pastanagues
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 2 cullerades de tomaca triturada o dos tomàquets de penjar ratllats
- Una raig de vermut
- Oli d'oliva VE
- Pebre
- Un ramet d'herbes
- 1 got d'aigua (aprox.)
PREPARACIÓ:
- Salpebrem la carn. Reservem.
- Trossegem el porro finet, tallem la pastanaga rodanxes i la ceba en juliana. Reservem.
- En una cassola posem a escalfar oli amb els alls. Quan la temperatura de l'oli sigui l'adequada daurem el conill, la costella i el pollastre. Vigilem que els alls no es cremin! Ho retirem i reservem.
- Sofregim la ceba, el porro i la tomaca. Anem remenant i vigilant que no es cremi. Quan tornem a tenim una temperatura ben viva aboquem un bon raig de vermut i deixem evaporar a foc fort uns pocs minuts.
- Incorporem a la cassola la carn que tenim reservada i afegim el ramet d'herbes. Aboquem l'aigua (vigilant que no arribi a cobrir la carn) i ho fem coure fent xup-xup durant una hora aproximadament (o fins que veiem que la carn està ben feta, no sigui que ens quedi massa desfeta).
Podem servir la carn acompanyada d'arròs blanc o de patates fregides a daus, ho deixo a la vostra elecció. Ja veureu quina cosa més bona!
Una "cassola de tros", molt bona, mmmm
ResponEliminaSí, ho era!!! Gràcies, Lolines!! Desitjo que tu i els teus esteu bé!
EliminaPetonets,
Olga
Cassola al complert! A casa en sé d'un que li encantaria!
ResponEliminaPtns
Aquí enlloc de conill hi posem llangonissa i l'acabem amb la picada marca de la casa.
ResponEliminaAmb conill també ha de ser boníssima...al cap i a la fi a la cassola de tros hi cap tot!
Ptnts
Glòria