Sóc una fan autèntica de les mandonguilles, ho reconec. Sempre m'han agradat moltíssim, siguin del que siguin. Recordo que quan la meva mare les feia a casa...era festa!
M'agradava molt veure com preparava la pasta (jo ho faig igual que ella) i recordo que alguna vegada em deixava ajudar-la a formar les mandonguilles. Ara mateix...mentrestant estic escrivint aquestes ratlles he recordat que ella em deia "yo me pongo harina en las manos para formarlas, la yaya Micaela se pone vinagre y también quedan muy bien".
El que hem de tenir molt en compte a l'hora de preparar-les és la qualitat de la carn. Primordial! Jo la compro picada a Carnisseria Nogales, que és qualitat assegurada.
La recepta que us porto avui és de Cookidoo, però jo l'he fet a la meva manera.L'ingredient principal de la salsa són els xampinyons, que m'encanten.
Un dels canvis que he fet és que no he posat formatge a la salsa i un altre, posar-hi més quantitat de xampinyons.
Ah!!! Des de que he provat de coure-les al forn en compte de fregir-les...sempre ho faig així. Queden superbé!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- Per preparar les mandonguilles: 500g de carn picada (barreja de vedella i tocino), 1 ou, pa ratllat, un rajolí de llet, sal, julivert, un polsim de pebre i un polsim de canyella. Podeu afegir all (opcional).
- 1 porro gran (només part blanca)
- 10 xampinyons frescos grans
- 70g d'oli d'OVE
- 1 cdta de farina
- 300g d'aigua
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1 cdta de sal
PREPARACIÓ THERMOMIX:
- Prepareu la carn de les mandonguilles i deixeu-la reposar unes hores (jo ho faig a la nit, i reposa unes 12 hores).
- Prepareu una safata de forn i munteu amb oli la base. Reserveu.
- Formeu les mandonguilles i aneu dipositant-les a la safata. Escalfeu el forn a 200º i enforneu-les fins que veieu que estan ben daurades. Mentrestant són al forn prepararem la salsa.
- Posem dins del got el porro, els xampinyons i l'oli. Ho trossegem 3segons/Vel.5 i ho sofregim 8 minuts/120º/Vel.1.
- Afegim la farina i ofeguem 3 minuts/120º/Vel.1.
- Incorporem l'aigua, la sal i el pebre mòlt. Ho fem coure 12minuts/120º/Vel.2. Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem 30segons/Vel.9.
- Treiem del forn les mandonguilles (durant el temps de la preparació de la salsa ja estaran cuites) i aboquem la salsa per sobre. Ho tornem a enfornar durant uns 5 minuts més.
PREPARACIÓ TRADICIONAL dels passos 4,5 i 6: trossegeu els xampinyons i el porro. En una paella gran sofregiu-los durant uns 8 minuts. Incorporeu la farina al sofregit sense parar de remenar i afegiu l'aigua, la sal i el pebre. Ho feu coure durant uns 12-15 minuts. Passeu la salsa al got de la batedora i tritureu-la al punt que més us agradi.
Ja veureu quina cosa més bona!!! Per sucar-hi pa i no parar! Si les acompanyeu amb arròs blanc teniu un plat únic deliciós.
Mmm!!! Queden apuntades, per poder provar-les ben aviat!:=)MªAssumpció
ResponElimina1000...Gràcies
1000 gràcies a tu per visitar-me i llegir la meva recepta! Ja veuràs que bones són!
EliminaMolts petonets i...cuideu-vos,
Olga
M'agraden...i molt! A casa sempre amb un toc de canyella...i sense formatge, ja ho saps.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Igual que a la meva!!!
EliminaPetonets,
Olga
Les faig segur.
ResponEliminaJa em diràs que t'han semblat!
EliminaPetonets,
Olga
M agraden moltìssim!!!!
ResponEliminaA mi també m'agraden molt les mandonguilles. Amb salsa de xampinyons deuen estar boníssimes. M'apunto la recepta!
ResponEliminaOlga, fetes al forn no les he fetes mai. I mira que arribo a fer-hi coses!! ho haurem de provar, a nosaltres ens agraden molt les de rap i gambes, les has fet mai?
ResponEliminaSalut!!
Ja les he fet! He variat la salsa! A vere quin dia t'ho explico!
ResponEliminaPtns