MASSA DE PA RÀPIDA #1llibre1recepta





Una de les estratègies per ajudar a passar els dies de confinament a casa és fer pa a casa. Altres vegades us he dit que em considero una panarra! Ho sóc!!! Plenament panarra! 


Avui us porto una recepta d'un llibre de Thermomix que per mi és espectacular...PANADERÍA Y BOLLERÍA I. 
És una recepta molt senzilla, d'amassat directe sense preferment...però amb els seus temps de repòs. M'ha agradat moltíssim el resultat! 
Vinga, us explico! 


  INGREDIENTS:
·         300g d’aigua mineral
·         20g de llevat fresc o 6,5 g de llevat sec de forner
·         250g de farina de força
·         250g de farina de rebosteria
·         10g de sal

    PREPARACIÓ:
  1. Preparem una llanda de forn i la cobrim amb paper vegetal. Reservem.
  2. Posem l’aigua i el llevat al got i barregem 1min/37º/ Vel.2.
  3. Incorporem les farines i la sal. Ho barregem 30 segons/Vel.6 i després ho amassem 2 min./Amassat (per Thmx31 2min./Espiga).
  4. Formem una bola amb la massa i la passem a un bol gran prèviament muntat amb oli d’oliva. Deixem que dobli el seu volum (1 hora aprox.).          
  5. Empolvorem el pedrís de la cuina amb farina, aboquem la massa i l’amassem una mica amb les mans per desgasificar-la una mica. Formem una bola. La tallem segons el que volguem fer: dues barres, espiga, dos pans rodons,  panets... i donem forma. Passem els pans o barres a la llanda que tenim preparada.
  6. Deixem reposar les barres o pans a la llanda uns 30-40 minuts aproximadament. Les tapem amb un drap de cotó.                                                            
  7. Escalfem el forn a 270º. A la base del forn disposem un recipient amb una mica d’aigua.
  8. Una vegada tenim el forn escalfat introduïm la llanda i ho fem coure 5 min a 250º.
  9. Passats aquests 5 minuts, retirem el recipient amb aigua i ho continuem coent uns 25 minuts a 220º (se feu panets petits haureu de reduir el temps).
  10. Finalitzat el temps de cocció, deixeu refredar les barres sobre una reixeta.




Comentaris

  1. De ben segur que la provaré de fer.
    Mmm!:=)MªAssumpció

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ja m'ensenyaràs com t'ha quedat i em diràs si t'ha agradat!
      Molts petons i cuideu-vos molt!
      Olga

      Suprimeix
  2. Tenen molt bona pinta, color, molleta, corfa en el seu punt. No es pot demanar més. Jo hui tot el dia entre farines i experiments. Més val distreure el cap en el que ens agrada, no podem ser més afortunats.
    Besets.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Penso com tu, Marisa...tot i que la situació no és la desitjable almenys hem d'aprofitar per fer tot allò que més ens agrada i que sempre ens queixem que no tenim temps de fer. Està immersa entre farines, masses, Thermomix, receptes...fa que el temps passi d'una altra manera.
      El pa, per ser que és una massa tan bàsica i sense massa mare, queda molt bo.
      Petonets i cuida't molt...
      Olga

      Suprimeix
  3. Vaya pinta k te mes Bona felicitasts

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules!!!
      Petons i cuida't molt!
      Olga

      Suprimeix

Publica un comentari

Digue'm què opines!!!