L’arròs
és bo de totes les maneres i admet tota varietat d’ingredients i preparació. No
penseu el mateix? Arròs blanc, arròs al forn, paella, arròs caldós, arròs amb
crosta,...fet al foc de llenya, a la cassola, al forn...i amb carn, peix, carn
i peix, verdures...ho admet tot!
Aprofitem
que les Terres de l'Ebre som una terra amb grans productors d’arròs de qualitat i cuinem-lo!
Avui
us porto una recepta d’un arròs cremós que m’ha enamorat. La vaig llegir en una revista (que ara mateix no recordo quina...això passa per no apuntar-m'ho) però feta amb rap. Com no tenia rap ho vaig provar amb bacallà, que m'agrada moltíssim amb l'arròs. És de les receptes que han arribat per quedar-se!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- ½ ceba trossejada
- cullerades de tomàquet natural en conserva triturat
- Un bon
raig generós d’oli d’OVE
- 350g
d’arròs rodó MONTSIÀ
- 1 polsim
de pebre dolç de La Vera
- 1 punta
de cdta de cafè de caiena mòlta o 1 bitxo petit
- 1l aprox
de brou de peix
- Sal
- 300g de
bacallà a dessalat tallat a daus
- 60g
aprox. de bolets deshidratats
PREPARACIÓ:
1. Posem a hidratar els bolets
en un bol amb aigua tèbia una hora abans. Els escorrem bé. Reservem.
2. En una cassola escalfem l’oli i sofregim la ceba, el tomàquet i els alls durant uns 6 minuts. Ho fem a foc suau vigilant que no es cremin els alls ni la ceba.
3. Afegim l’arròs i ho ofeguem uns 3 minuts aproximadament. Empolvorem amb el pebre roig i la caiena.
4. Incorporem el brou de peix, els bolets i la sal. Ho fem coure durant uns 15 minuts. Quan porti 5 minuts de cocció incorporem els daus de bacallà.Apaguem el foc i ho deixem reposar 5 minuts abans de servir.
Desitjo que us agradi moltíssim i que us animeu a preparar-lo. Ja veureu com no us penedireu!
Un arròs de bacallà per treure's el barret. Molt, m'agrada molt!
ResponEliminaPtnts i bona fase 3
Glòria
Gràcies, Glòria!! Potser està malament dir-ho però...em van fer "la ola"!!!
EliminaPetonets,
Olga
Dons, si, l arròs es bo de totes maneres, però amb bacallà, es exquisit.
ResponEliminaUna abraçada.
Tota la raó!! El bacallà ho millora tot!!
EliminaPetonets i gràcies per les teves paraules,
Olga