Pa corona #PanCoronaSu


Com altres vegades em passa i us he explicat , la decisió de fer aquesta recepta l'he pres en un pim-pam...vist i fet! 
Dissabte a la nit vaig veure la publicació a Instagram de WebosFritos i en aquell moment vaig dir "demà faig aquest pa". 
És un pa en forma de corona fet amb la fòrmula bàsica que la Susana Pérez utilitza a la majoria dels seus pans. Aquesta fòrmula és gairebé igual que la que utilitzo i he après del receptari de Thermomix. 

La recepta la té publicada al perfil d'Instagram i encoratja a etiquetar els pans fets amb #PanCoronaSu. I així ho fet! M'encanta com ho fa, d'una manera molt natural.

Jo he utilitzat el meu estimat robot de cuina per fer l'amassat. Us explico la recepta adaptada i us escric literalment el text que ha publicat ella per fer l'amassat a mà. 
La recepta s'aconsella fer amb farina panificable però jo l'he fet amb farina comú. 
No m'ha quedat una corona perfecta, l'he de millorar. He d'aconseguir dividir la massa en porcions iguals! 


Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 500g de farina panificable o d'ús comú 
  • 300-320g d'aigua
  • 10g de llevat fresc o 3,3 de llevat sec de forner
  • 10g de sal 
PREPARACIÓ: 
  1. AMASSAT MANUAL: "Pon todos los ingredientes en un cuenco. Mézclalos con tus manos. Déjalo reposar media hora tapando con un paño.Pon un poco de harina en la encimera y amasa. Haz una bola. Aceita un cuenco limpio y deposita la masa. Tápala de nuevo. Déjala reposar durante 1 hora. 
  2. AMASSAT THERMOMIX: Posa l'aigua al got amb el llevat fresc. Fes-la tèbia 1min/37º/Vel.1. Incorpora la farina i la sal. Barreja 10segons/Vel.6 i deixa reposar la massa uns 30 mintuts dins del got. Passat aquest primer temps de repòs, amassa durant 3 minuts. Treu la massa del got i deixa-la reposar dins d'un bol (que prèviament hauràs muntat amb oli) tapada amb un drap durant 1 hora aproximadament. 
  3. Enfarina el pedrís i aboca la massa. Divideix-la en 8 porcions iguals (més o menys). Prepara una làmina de paper vegetal. 
  4. Amb cada porció forma una bola. Posa-les totes damunt del paper vegetal, formant una corona. Vigila de no posar-les tocant-se unes a les altres, han d'augmentar el seu volum. Per formar millor la corona m'he ajudat posant un bol de vidre al mig (he untat amb oli les parets exteriors). Cobreix-la amb un drap i deixa-la reposar uns 45minuts.                                    
  5. Escalfa el forn a 250º amb la llanda de forn dins. 
  6. Una vegada han passat els minuts de repòs treu la llanda del forn i passa la corona amb molta cura, vigilant no et cremis i que tampoc es desmunti el pa. Fes un tall en forma de lluna a cada peça del pa, per la part exterior. El tall ha de ser net! 
  7. Enforna 5 minuts a 250º i uns 30-35 minuts a 220º. 
  8. Una vegada ha finalitzat el procés de cocció deixar refredar el pa sobre una reixeta. 
  9. Fes un esforç molt gran per no encetar el pa quan encara està calent. Et costarà però ho aconseguiràs! L'oloreta i el soroll del cruixit no t'ho posaran fàcil!




Comentaris

  1. M'agrada aquesta manera de fer... ho veig, m'inspiro i pim-pam ho faig...jo ara sóc incapaç de fer-ho!
    Em faig gran?

    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
  2. Una recepta panarra per tu! Perfecte! (quan la vaig veure a l'insta em vaig pensar que feies brioche!) ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!