AMANIDA ALEMANYA DE PATATA



Quan vaig tenir a les mans la revista Thermomix del mes de maig vaig posar el dit en aquesta recepta...triada!!! Amanida alemanya! Quin gran descobriment! 


Les amanides de patata m'agraden molt, sobretot a l'estiu. 
Bé, de fet, m'agraden totes les amanides que es preparen a primera hora del matí,  es posen a refredar a la nevera i són plat únic. 
Bé, aquesta que us porto avui no ha de ser freda de la nevera, ha de s'estar a temperatura ambient. 

He utilitzat unes salsitxes frankfurt casolanes que compro a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre i que són excel·lents. 


A la recepta original les frankfurts no es passen per la paella, però jo sí que ho vaig fer. El que no vaig fer va ser posar-hi daus de formatge gouda (perquè el formatge no agrada a tothom de casa). 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • 600g d'aigua 
  • 3 ous
  • 1kg de patates mitjanes amb pell 
  • 250g-300g de salsitxes Frankfurt
  • Cogombrets en vinagre (5 si són grans i uns 10 si són petits)
  • 250g de maionesa
  • 2 cds de mostassa de Dijon
  • 100g de formatge cremós 
  • 100g de cervesa
PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Rentem molt bé les patates.
  2. Posem l'aigua al got. Dins del Varoma hi posem les patates rentades i els ous. Ho fem coure 40 min/Varoma/Vel.cullera. Fem refredar les patates i els ous, almenys durant una mitja hora. Buidem el got. 
  3. Pelem les patates i els ous. Els tallem a trossos, amb la mida al vostre gust i els anem dipositant en un safata o llanda bonica. Reservem. 
  4. Tallem les salsitxes a rodanxes i les passem per la paella, fins que estan daurades. Retirem unes 10 rodanxes (si són les puntes de les salsitxes, millor) i la resta les posem a la safata amb les patates i els ous. 
  5. Tallem els cogombrets a rodanxes oblíqües. Les puntes les dipositem al got del Thermomix. Incorporem les rodanxes de frankfut que teníem retirats. Les triturem 5 seg/Vel.5. 
  6. Afegim la maionesa, la mostassa, el formatge cremós i la cervesa. Ho barregem 10 segons/Vel.3. 
  7. Aboquem una tercera  de la salsa a la safata on tenim les patates i ho barregem. Empolvorem amb una mica de julivert abans de portar-ho a taula. 
  8. La resta de la salsa la posem en un bol a banda i la posem a taula per acompanyar. 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: 
  1. Rentem molt bé les patates. 
  2. En una cassola posem a coure les patates amb la pell i en un cassó posem a coure els ous. Fem refredar les patates i els ous, almenys durant una mitja hora. 
  3. Pelem les patates i els ous. Els tallem a trossos, amb la mida al vostre gust i els anem dipositant en un safata o llanda bonica. Reservem. 
  4. Tallem les salsitxes a rodanxes i les passem per la paella, fins que estan daurades. Retirem unes 10 rodanxes (si són les puntes de les salsitxes, millor) i la resta les posem a la safata amb les patates i els ous. 
  5. Tallem els cogombrets a rodanxes oblíqües. Les puntes les dipositem al got de la batedora o d'una picadora. Incorporem les rodanxes de frankfut que teníem retirats. Les triturem. 
  6. Afegim la maionesa, la mostassa, el formatge cremós i la cervesa. Ho barregem amb la batedora a velocitat baixa o amb unes varetes, manualment. 
  7. Aboquem una tercera de la salsa a la safata on tenim les patates i ho barregem. Empolvorem amb una mica de julivert abans de portar-ho a taula. 
  8. La resta de la salsa la posem en un bol a banda i la posem a taula per acompanyar. 

Comentaris

  1. Olga, tinc unes patatas bullint per preparar demá aquesta amanida.
    Es tan bona!!!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. A mi m'agradat moltíssim!! Com he dit...ha arribat per quedar-se!!
      Petonets,
      Olga

      Suprimeix
  2. Ganetes de tastar aquestes sal i es. Amb els frankfurts que venen "normals" no puc 😉
    Ptnts
    Glòria

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Tu pots provar amb les que són alternatives! Segur que agrada!
      Petonets,
      Olga

      Suprimeix

Publica un comentari

Digue'm què opines!!!