Quan vaig tenir a les mans la revista Thermomix del mes de maig vaig posar el dit en aquesta recepta...triada!!! Amanida alemanya! Quin gran descobriment!
Les amanides de patata m'agraden molt, sobretot a l'estiu.
Bé, de fet, m'agraden totes les amanides que es preparen a primera hora del matí, es posen a refredar a la nevera i són plat únic.
Bé, aquesta que us porto avui no ha de ser freda de la nevera, ha de s'estar a temperatura ambient.
He utilitzat unes salsitxes frankfurt casolanes que compro a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre i que són excel·lents.
A la recepta original les frankfurts no es passen per la paella, però jo sí que ho vaig fer. El que no vaig fer va ser posar-hi daus de formatge gouda (perquè el formatge no agrada a tothom de casa).
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 600g d'aigua
- 3 ous
- 1kg de patates mitjanes amb pell
- 250g-300g de salsitxes Frankfurt
- Cogombrets en vinagre (5 si són grans i uns 10 si són petits)
- 250g de maionesa
- 2 cds de mostassa de Dijon
- 100g de formatge cremós
- 100g de cervesa
PREPARACIÓ THERMOMIX:
- Rentem molt bé les patates.
- Posem l'aigua al got. Dins del Varoma hi posem les patates rentades i els ous. Ho fem coure 40 min/Varoma/Vel.cullera. Fem refredar les patates i els ous, almenys durant una mitja hora. Buidem el got.
- Pelem les patates i els ous. Els tallem a trossos, amb la mida al vostre gust i els anem dipositant en un safata o llanda bonica. Reservem.
- Tallem les salsitxes a rodanxes i les passem per la paella, fins que estan daurades. Retirem unes 10 rodanxes (si són les puntes de les salsitxes, millor) i la resta les posem a la safata amb les patates i els ous.
- Tallem els cogombrets a rodanxes oblíqües. Les puntes les dipositem al got del Thermomix. Incorporem les rodanxes de frankfut que teníem retirats. Les triturem 5 seg/Vel.5.
- Afegim la maionesa, la mostassa, el formatge cremós i la cervesa. Ho barregem 10 segons/Vel.3.
- Aboquem una tercera de la salsa a la safata on tenim les patates i ho barregem. Empolvorem amb una mica de julivert abans de portar-ho a taula.
- La resta de la salsa la posem en un bol a banda i la posem a taula per acompanyar.
PREPARACIÓ TRADICIONAL:
- Rentem molt bé les patates.
- En una cassola posem a coure les patates amb la pell i en un cassó posem a coure els ous. Fem refredar les patates i els ous, almenys durant una mitja hora.
- Pelem les patates i els ous. Els tallem a trossos, amb la mida al vostre gust i els anem dipositant en un safata o llanda bonica. Reservem.
- Tallem les salsitxes a rodanxes i les passem per la paella, fins que estan daurades. Retirem unes 10 rodanxes (si són les puntes de les salsitxes, millor) i la resta les posem a la safata amb les patates i els ous.
- Tallem els cogombrets a rodanxes oblíqües. Les puntes les dipositem al got de la batedora o d'una picadora. Incorporem les rodanxes de frankfut que teníem retirats. Les triturem.
- Afegim la maionesa, la mostassa, el formatge cremós i la cervesa. Ho barregem amb la batedora a velocitat baixa o amb unes varetes, manualment.
- Aboquem una tercera de la salsa a la safata on tenim les patates i ho barregem. Empolvorem amb una mica de julivert abans de portar-ho a taula.
- La resta de la salsa la posem en un bol a banda i la posem a taula per acompanyar.
Olga, tinc unes patatas bullint per preparar demá aquesta amanida.
ResponEliminaEs tan bona!!!!
A mi m'agradat moltíssim!! Com he dit...ha arribat per quedar-se!!
EliminaPetonets,
Olga
Ganetes de tastar aquestes sal i es. Amb els frankfurts que venen "normals" no puc 😉
ResponEliminaPtnts
Glòria
Tu pots provar amb les que són alternatives! Segur que agrada!
EliminaPetonets,
Olga