La relació que tinc amb la població de Corbera d'Ebre em ve des de la infantesa.
Quan anàvem des de Riba-roja d'Ebre i més tard des d'Ascó als pobles dels meus iaios (Montalbán y Utrillas, a Teruel) sempre havia parada obligatòria a Corbera d'Ebre. Paràvem a la Cooperativa Agrícola a comprar vi blanc per al iaio Juan i vi negre per al iaio Pepe.
Anys més tard, quan el meu pare es va comprar una bóta per fer-se el seu vi a casa com un petit capritxet, el vi blanc era el vi de Corbera d'Ebre. Ah! I no em puc oblidar del vermut...som uns grans fans!
Força anys més tard vaig arribar a treballar a l'escola de Corbera. Van ser tres cursos inoblidables dels que tinc uns bonics records! Vaig aprendre moltíssim i vaig establir un lligam especial amb algunes de les meves alumnes i les seves famílies que puc dir que dura fins avui en dia.
Aprofitant que anava a Corbera a treballar sempre hi havia algú de la família que em deia..."quan puguis, compra'm vi, quan puguis compra'm vermut...".
Ara que ja coneixeu una mica més de mi i de la meva història...us explico què vaig fer l'altre dia amb el vi dolç POBLE VELL.
Vaig preparar una segona versió del Coc d'avellanes i ratafia que vaig publicar l'any passat amb una mica menys de sucre i un ingredient afegit, els nibs de cacau.
Amb una recepta sencera vaig fer dos cocs diferents, un sense i un amb nibs. Vaig utilitzar dos motlles petits de Nordic Ware, dels que ja sabeu que sóc una fan.
El resultat...impressionant! Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 200g d'avellanes del terreno torrades
- 75g de galetes
- 6 ous M
- 1 polsim de sal
- 1 cdta de vainilla líquida
- 180g de sucre
- 1 sobre d'impulsor químic Royal (15g)
- 50g de vi de licor dolç POBLE VELL
- 40g d'oli de gira-sol
- Sucre glass per decorar
- Un grapadet de nibs de cacau Simón Coll (al vostre gust)
PREPARACIÓ THERMOMIX:
- Preparem un motlle ruixant-lo amb spray desemmotllant. Reservem.
- Escalfem el forn a 180º.
- Posem dins el got les avellanes i les galetes i ho triturem 30 segons/Vel.10. Amb l'ajuda de l'espàtula baixem la pasta al fons del got.
- Incorporem els ous i barregem 15 segons/Vel.4
- Afegim la sal, la vainilla, el sucre i el Royal. Ho tornem a barrejar 15segons/Vel.4
- Finalment, incorporem l'oli i el vi i ho tornem a barrejar 20segons/Vel.5
- Aboquem la massa dins el motlle i incorporem els nibs. Ho barregem amb molta cura, evitant tocar les parets del motlle.
- Ho enfornem durant uns 50 minuts aproximadament a 180º.
- Una vegada ha finalitzat la cocció ho deixem reposar 10 minuts dins el motlle. Passats els minuts, ho desemmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta.
- Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass.
PREPARACIÓ TRADICIONAL:
- Preparem un motlle ruixant-lo amb spray desemmotllant. Reservem.
- Escalfem el forn a 180º.
- Amb una picadora tipus 1-2-3 triturem les les avellanes i les galetes. Ho aboquem dins uns un bol gran i ho barregem.
- Incorporem els ous i ho barregem amb unes varetes.
- Afegim la sal, la vainilla, el sucre i el Royal. Ho tornem a barrejar tot.
- Finalment, incorporem l'oli i el vi i ho tornem a barrejar fins que tot està ben integrat.
- Aboquem la massa dins el motlle i incorporem els nibs. Ho barregem amb molta cura, evitant tocar les parets del motlle.
- Ho enfornem durant uns 50 minuts aproximadament a 180º.
- Una vegada ha finalitzat la cocció ho deixem reposar 10 minuts dins el motlle. Passats els minuts, ho desemmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta.
- Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass.
Ja veureu que bo és...i si ho acompanyeu d'una copeta de vi dolç Poble Vell...encara millor!
Aquests vins s'hauran de tastar ... I aquest coc TAMBÉ!!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Això ho podem solucionar d'una manera molt fàcil...el dolcet del proper #cuinena6mans presencial! Esperem que arribi algun dia...
EliminaPetonets,
Olga
Com enyorem aquest #cuinema6mans!!!!
Elimina