Feia molt tems que anava darrere d'aquesta recepta de PA D'OLI de @WebosFritos, per això el dia que la van publicar al seu Instagram va ser com un acte reflexe: llegir-la i posar-me a preparar-la.
En un pim-pam amassada amb el TM6, temps de repòs i al forn.
I quin plaer!
A més a més, tenim la sort de tenir uns olis d'oliva de gran qualitat al nostre territori, uns dels ingredients més importants d'aquest pa. Aquest punt és molt important!
La recepta ens demana farina de fer pa però jo he utilitzat farina d'ús comú.
Vinga, us explico com ho he preparat!
INGREDIENTS:
- 500g de farina d'ús comú
- 280g d'aigua a temperatura ambient
- 50g d'OVE + una mica més per l'últim pas
- 4g de llevat sec de forner (la recepta original demana 3,3g)
- 10g de sal
PREPARACIÓ:
- Prepareu un bol gran i unteu-lo amb oli d'oliva. Reserveu.
- AMASSAT AMB THERMOMIX: Poseu l'aigua i l'oli, 1min./37º/Vel.1. A continuació afegiu la farina, la sal i el llevat. Barregeu 10segons/Vel.6. Finalment, amasseu 3min.
- AMASSAT MANUAL (Tal i com ho escriuen al seu perfil): "Mezcla y amasa...solamente mezclando con tus manos y dejando reposar cada diez minutos te sale."
- Una vegada teniu el pa amassat feu una bola i deixeu-lo reposar durant 1 hora aproximadament dins el bol que teniu preparat. Tapeu amb un drap o amb film transparent (també untat amb una mica d'oli).
- Passat aquest primer temps de repòs poseu la massa damunt del pedrís de la cuina prèviament enfarinat. L'aplaneu una mica només, amb suavitat, amb les mans. La deixeu reposar durant uns 10 minuts.
- Passat aquest segon temps de repòs l'estireu suaument amb l'ajuda d'un corró i la passeu a un full de paper d'enfornar. La feu reposar durant uns 30 minuts.
- Escalfeu el forn a 250º amb la safata d'enfornar dins.
- Passat el tercer temps de repòs regueu el pa amb un raig generós d'oli d'OVE i clavaeu els dits al pa.
- Traspassaeu amb molta cura de no cremar-vos la massa del pa juntament amb el paper vegetal a la llanda del forn. Enforneu-lo uns 30 minuts a 220º.
- Una vegada ha finalitzat la cocció el deixeu refredar sobre una reixeta.
Quina pintaaaa
ResponEliminaJa me l'imagino. Si em trec la mandra de les orelles igual el faig 😂😂😂
Ptnts
Glòria
Fes-lo! És un pim-pam! I el resultat...total!
EliminaPetonets,
Olga
Deliciós segur! I com dius, amb els olis q tenim èxit assegurat🤗
ResponEliminaÉs la clau! Bon oli...bon pa!
EliminaPetonets,
Olga
Hola 4 grams de llevat sec equival a quants grams de llevat fresc? 25?
ResponEliminaGràcies