CREMA FREDA DE BACALLÀ AMB TOMÀQUET ECOLÒGIC DE @laSèniadeCasadó




Després d'uns dies de descans d'ordinador, torno a ser per aquí per proposar-vos una nova recepta. 
Avui vull compartir amb vosaltres una crema freda d'estiu que m'ha agradat moltíssim. És la meva versió de la recepta que hi ha a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. 
Les cremes cada vegada m'agraden més! Amb tot tipus d'ingredients i...calentes a l'hivern i tèbies o fredes a l'estiu. 


La crema d'avui té un toc molt especial: els daus de tomàquet que l'acompanyen. Crec que és el que la fan especial. Els tomàquets són de la varietat pera i són ecològics, de la Sénia de Casadó
És la primera vegada que ho provo i, la veritat, m'ha enamorat. A la recepta original també incorpora daus de pebrot roig i verd, però jo prefereixo només tomàquet. No sóc molt amiga del pebrot, més aviat coneguda. 

 
Com altres, aquesta és una recepta de les que descobreixo i que es queda a casa. 

La recepta té dues fases: primer hem de preparar un brou vegetal i després fem la crema. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • BROU: 1500g d'aigua, 1 ceba a trossos, 1 porro tallat a rodanxes, 1 mica de julivert
  • 2-3 alls 
  • 50g d'oli d'OVE
  • 500g de patates trossejades
  • 1 branqueta de julivert
  • Una mica de timó (farigola) 
  • 1 cdta de sal 
  • 300g de bacallà dessalat 
  • 2 tomàquets madurs de pera 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
PREPARACIÓ DEL BROU AMB THERMOMIX: 
  1. Posem dins del got la ceba, el porro, el julivert i l'aigua. Ho fem coure 30 min/100º/Vel.1. 
  2. Quan hagi finalitzat la cocció ho colem i reservem. 
PREPARACIÓ DEL BROU TRADICIONALMENT
  1. En una cassola posem a escalfar l'aigua i introduïm la ceba, el porro i el julivert. Ho fem coure una mitja hora. 
  2. Quan hagi finalitzat la cocció ho colem i reservem. 
PREPARACIÓ DE LA CREMA AMB THERMOMIX: 
  1. Sense rentar el got després d'haver preparat el brou, posem els alls i els piquem 3 segons/Vel.7. Baixem els alls picats al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula. 
  2. Incorporem l'oli i sofregim 5 min./120º/ Vel.1 
  3. Afegim les pataques, el julivert, el timó, la sal, el brou i el bacallà. Ho fem coure durant 20min/Varoma/Vel.2. 
  4. Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem 1min/Vel.progressiva 5-10. 
  5. Posem la crema dins d'un recipient i ho portem a la nevera fins el moment de portar-la a taula (ha d'estar ben freda). 
  6. Tallem els tomàquets a daus petits. Reservem. 
  7. La presentem en un plat amb els daus de tomàquet al centre i l'empolvorem amb pebre mòlt. També podem posar-hi un rajolí d'oli d'OVE. 
PREPARACIÓ DE LA CREMA TRADICIONALMENT: 
  1. En una cassola posem els alls trossejats, incorporem l'oli i sofregim uns 5 minuts, vigilant que no es cremin els alls. 
  2. Afegim les pataques, el julivert, el timó, la sal, el brou i el bacallà. Ho fem coure durant una mitja hora. 
  3. Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem amb una batedora de braç. 
  4. Posem la crema dins d'un recipient i ho portem a la nevera fins el moment de portar-la a taula (ha d'estar ben freda). 
  5. Tallem els tomàquets a daus petits. Reservem. 
  6. La presentem en un plat amb els daus de tomàquet al centre i l'empolvorem amb pebre mòlt. També podem posar-hi un rajolí d'oli d'OVE. 
Desitjo que us hagi agradat i que us animeu a fer-la. Res no em faria més contenta!!! 




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!