Després d'uns dies de descans d'ordinador, torno a ser per aquí per proposar-vos una nova recepta.
Avui vull compartir amb vosaltres una crema freda d'estiu que m'ha agradat moltíssim. És la meva versió de la recepta que hi ha a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix.
Les cremes cada vegada m'agraden més! Amb tot tipus d'ingredients i...calentes a l'hivern i tèbies o fredes a l'estiu.
La crema d'avui té un toc molt especial: els daus de tomàquet que l'acompanyen. Crec que és el que la fan especial. Els tomàquets són de la varietat pera i són ecològics, de la Sénia de Casadó.
És la primera vegada que ho provo i, la veritat, m'ha enamorat. A la recepta original també incorpora daus de pebrot roig i verd, però jo prefereixo només tomàquet. No sóc molt amiga del pebrot, més aviat coneguda.
Com altres, aquesta és una recepta de les que descobreixo i que es queda a casa.
La recepta té dues fases: primer hem de preparar un brou vegetal i després fem la crema.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- BROU: 1500g d'aigua, 1 ceba a trossos, 1 porro tallat a rodanxes, 1 mica de julivert
- 2-3 alls
- 50g d'oli d'OVE
- 500g de patates trossejades
- 1 branqueta de julivert
- Una mica de timó (farigola)
- 1 cdta de sal
- 300g de bacallà dessalat
- 2 tomàquets madurs de pera
- 1 polsim de pebre mòlt
PREPARACIÓ DEL BROU AMB THERMOMIX:
- Posem dins del got la ceba, el porro, el julivert i l'aigua. Ho fem coure 30 min/100º/Vel.1.
- Quan hagi finalitzat la cocció ho colem i reservem.
PREPARACIÓ DEL BROU TRADICIONALMENT:
- En una cassola posem a escalfar l'aigua i introduïm la ceba, el porro i el julivert. Ho fem coure una mitja hora.
- Quan hagi finalitzat la cocció ho colem i reservem.
PREPARACIÓ DE LA CREMA AMB THERMOMIX:
- Sense rentar el got després d'haver preparat el brou, posem els alls i els piquem 3 segons/Vel.7. Baixem els alls picats al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula.
- Incorporem l'oli i sofregim 5 min./120º/ Vel.1
- Afegim les pataques, el julivert, el timó, la sal, el brou i el bacallà. Ho fem coure durant 20min/Varoma/Vel.2.
- Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem 1min/Vel.progressiva 5-10.
- Posem la crema dins d'un recipient i ho portem a la nevera fins el moment de portar-la a taula (ha d'estar ben freda).
- Tallem els tomàquets a daus petits. Reservem.
- La presentem en un plat amb els daus de tomàquet al centre i l'empolvorem amb pebre mòlt. També podem posar-hi un rajolí d'oli d'OVE.
PREPARACIÓ DE LA CREMA TRADICIONALMENT:
- En una cassola posem els alls trossejats, incorporem l'oli i sofregim uns 5 minuts, vigilant que no es cremin els alls.
- Afegim les pataques, el julivert, el timó, la sal, el brou i el bacallà. Ho fem coure durant una mitja hora.
- Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem amb una batedora de braç.
- Posem la crema dins d'un recipient i ho portem a la nevera fins el moment de portar-la a taula (ha d'estar ben freda).
- Tallem els tomàquets a daus petits. Reservem.
- La presentem en un plat amb els daus de tomàquet al centre i l'empolvorem amb pebre mòlt. També podem posar-hi un rajolí d'oli d'OVE.
Desitjo que us hagi agradat i que us animeu a fer-la. Res no em faria més contenta!!!
Ja tardo a fer-la!
ResponEliminaPtns
Glòria
Olga, espectacular aquesta crema.
ResponEliminaUna abraçada.
Jo com tu, súper fan de les cremes i sopes, i també a l'estiu!!!!
ResponEliminaPetonets