Avui us porto una recepta amb la que vull presentar-vos una de les meves últimes adquisicions pel que fa a llibres de cuina.
Es tracta de la 21a edició del llibre clàssic La teca. La veritable cuina casolana de Catalunya, d' Ignasi Domènech i Puigcercós (1874-1956) publicat l'any 1924. Segons se'ns explica a la pàgina web de l'Editorial Cossetània..."Conté la manera d’organitzar tota classe d’àpats senzills o d’etiqueta, de calcular berenars, sopars, escudelles, cuinats, rostits, salses, llegums, aviram, plats freds, canelons, arrossos, ous fregits, carns, peixos, dolços, merengues, refrescos, còctels, gelats, melmelades, amanides, escalivades, i diverses maneres de fer els púdings i pastes, i molts consells de pràctica i utilitat per comportar-se elegantment a taula, etc.” Aquesta edició n’actualitza el format i, en alguns aspectes, el llenguatge, però no pas el seu esperit inicial."
La recepta que us proposo em va cridar l'atenció pel nom...OUS A LA CATALANETA. No l'havia sentit mai! Trobo que és un nom molt curiós i molt bonic.
Els ous al plat m'agraden molt i l'acompanyament d'aquests...també! Altres vegades us he dit que la botifarra blanca de Carnisseria Nogales em xifla. Per tant, tinc una combinació perfecta.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 1 ou per persona
- Tomàquet fregit casolà
- Dues rodanxes de botifarra blanca per persona
- Formatge ratllat
- Oli d'oliva VE
- Sal
- Un polsim de pebre mòlt (opcional)
PREPARACIÓ:
- Preparem una safata petita o recipient especial per fer ous al plat i aboquem un rajolí d'oli d'oliva.
- Posem dues o tres cullerades de tomàquet fregit a la base de la safata.
- Col·loquem l'ou al centre de la safata (amb compte que no es trenqui el rovell).
- Tallem les rodanxes de botifarra blanca a trossets i els col·loquem al voltant de l'ou.
- Ho empolvorem amb una mica de formatge ratllat i ho enfornem fins que veiem que l'ou està cuit.
- Abans de servir el podem empolvorar amb una mica de pebre mòlt (opcional).
Heu vist quin plat més senzill? Ràpid i fàcil de fer...que més volem? Ah!!! I per suposat, deliciós.
Si el prepareu ja m'ho direu!
Ous a la catalaneta...els haurem de fer!
ResponEliminaPtns
Glòria
Ja saps que m'encanta això d'un llibre una recepta! És molt bona proposta !
ResponEliminaJo tampoc els coneixia!Genials