Avui us porto un entrant molt facilet i senzill, per acompanyar-nos un àpat o com a "picoteo" en un dinar o sopar informal.
Vindria a ser una variació de l'esqueixada que es prepara amb bacallà però feta amb ganyims.
Fa unes setmanes vaig anar a Tortosa i vaig entrar al mercat. Sempre m'agrada molt anar-hi! I la parada que sempre visito és la parada de Sorolla Bacallaners. Sempre he sentit parlar molt i molt bé a molts coneguts.
Aquesta última vegada em vaig fer amb una peça petita de ganyims (tonyina salada). Ho he trobat boníssim! Feia molts anys que no en menjava...
He utilitzat els ganyims en diferents preparacions. Avui us explico la primera!
Els ingredients vegetals són de la Sénia Casadó, ecològics i d'excel·lent qualitat. Directe de l'hort! Acabats de collits...quin goig!
No vaig "matar" la ceba amb vinagre però si vosaltres ho preferiu, ho podeu fer. La ceba era molt suau, no li calia.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- Tomàquets madurs
- Ceba de la varietat Figueres
- Ganyims dessalats (quantitat al vostre gust)
- Sal
- Oli d'OVE
- Pebre i julivert deshidratat (opcional)
PREPARACIÓ:
- Ratllem la tomaca o la trossegem molt petita (com més us agradi). La dipositem al bol on l'haguem de presentar.
- Tallem la ceba en juliana i la incorporem al bol que tenim preparat amb la tomaca.
- Desfem en trossets o en tires (amb els dits) els ganyims i els incorporem a la preparació.
- Ho salem (amb cura), ho reguem generosament amb un bon oli d'OVE i ho empolvorem amb pebre mòlt i julivert deshidratat.
Us asseguro que xalareu moltíssim!!! Jo ho vaig fer! Vaig gaudir d'un sabor tradicional, de pagès...de tota la vida.
Un plat d'aquells de treure't el barret, amb gustos dels de sempre, boníssim i súper facilet...grans oblidats els ganyims😍
ResponEliminaPtnts
Glòria
Recuperant producte! Vaig tastar els ganyims al principi de la meva aventura culinària, i en fa de temps d'això! Bona proposta!
ResponElimina