Tot i que som a la recta final de l'estiu encara ens venen de gust cosetes refrescants. De ben segur tindrem dies de calor encara que les matinades siguin fresques i aquesta setmana tinguem una previsió de baixada de les temperatures
Avui us porto un altre descobriment d'aquest estiu. Potser per a molts de vosaltres no ho és perquè teniu el costum de fer canelons freds...jo no els havia fet mai! Quines coses, no???
És un dels plats que he decidit que es queda i que l'estiu vinent practicaré amb alguna variació.
La recepta original és de la plataforma de receptes de Cookidoo però jo he fet algun canvi en la manera de fer i en els ingredients: he substituït els bastonets de cranc per llagostins cuits, que m'agraden molt més.
Les plaques dels canelons que utilitzo són de les que es posen en remull, no de les que es bullen.
La recepta us l'explico per fer-la amb Thermomix o fer-la manualment.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 18 plaques de canelons
- 800g d'aigua
- 100g d'enciam
- 100g de llagostins cuits pelats (per trossejar)
- 12 llagostins cuits pelats (per la presentació)
- 2 ous durs
- 100g de pernil cuit en talls
- 8-10 cullerades maionesa
- 1 polsim de pebre mòlt
- 6 tomàquets cirerols (tallats per la meitat o a quarts, per la presentació)
PREPARACIÓ:
- Posem les plaques dels canelons en remull (seguint les instruccions del fabricant).
- Trossegem l'enciam ben petit. Ho podem fer manualment o amb el Thermomix (posem 500g d'aigua i l'enciam dins del got i ho trossegem 10segons/Vel.4). Deixem escórrer l'enciam i l'assequem amb paper de cuina. Reservem.
- Posem dins del got els ous i els trossegem 2segons/Vel.4. Els posem en un bol gran i reservem.
- Introduïm dins del got el pernil cuit i els 100g de llagostins cuits i trossegem 4segons/Vel.4 (si us agrada una mica més petit, ho trossegeu una mica més).
- Ho afegim al bol que tenim reservat amb l'ou dur trossejat i incorporem l'enciam, la maionesa i el pebre mòlt. Barregem amb l'espàtula i reservem.
- Escorrem les plaques dels canelons i les col·loquem damunt d'un drap de cuina cotó. Repartim el farcit i col·loquem els canelons a la safata que tenim preparada per presentar-los.
- Els cobrim amb la maionesa i els decorem amb els tomàquets cirerols i els llagostins. Reservem a la nevera fins el moment de portar-los a taula.
Què us ha semblat? A mi em van agradar molt...la veritat. Desitjo que a vosaltres també!
Una proposta excel·lent per a sopars freds de colla! Encara que ara això de colla no es pugui fer.
ResponEliminaPtns
Glòria
La reservarem per quan els poguem fer!
EliminaPetonets,
Olga
Molt bona proposta per un dinar o sopar a la terrasa
ResponEliminaPetons.
Gràcies, Lolines!!! Queden molt bé, resultonets!
EliminaPetonets,
Olga