Una classe online de TM6 pot ser l'excusa perfecta per provar un nou coc i estrenar un nou motlle. Això és el que vaig fer fa uns dies! I no us podeu imaginar com ho gaudeixo...
Hem acabat d'estrenar la tardor i tenim el raïm com a fruita estrella de la temporada. I per què no preparar un coc? Us asseguro que és una bona idea!
El raïm és una de les fruites que cada vegada m'agrada més. M'encanta posar-lo a les amanides i combina molt bé amb algunes carns.
La recepta d'aquest coc és de la plataforma de receptes de Thermomix Cookidoo. Sorprén que a la meitat de la cocció del coc es retiri del forn i se li afegeixi la part de raïm que no hem incorporat abans d'enfornar-lo. Hi ha una mica de tensió quan el treus...et penses que baixarà, que farà "xof" i...no! Es queda tan maco com estava!
De ben segur us agradarà provar-lo així que vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 100g d'oli d'oliva VE
- 3 ous
- 190g de sucre
- 120g de llet
- 1cdta d'essència de vainilla
- La pell d'una llimona ratllada
- 200g de farina de rebosteria
- 90g de Maizena
- 1 polsim de sal
- 1 sobre d'impulsor Royal
- 280g de raïm roig (sense llavors)
- Sucre glass vainillat per decorar
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn i preparem el motlle. Reservem.
- Posem una gerra sobre la tapa i pesem l'oli. Reservem.
- Col·loquem la papallona al got i incorporem els ous i el sucre. Ho barregem fins aconseguir una massa blanquinosa 3 minuts/37º/Vel.4.
- Ara serà el moment d'anar afegint a poc a poc l'oli per la tapa. Programem sense temperatura, 1min/Vel.4.
- A continació afegim la llet, la vainilla, la pell de la llimona, les farines, la sal i el Royal. Barregem 5 segons/Vel.3,5. Retirem la papallona i ho acabem de barrejar amb l'espàtula.
- Aboquem la mass al motlle que tenim preparat i repartim la meitat del raïm.
- Ho enfornem durant 15 minuts a 180º. Passats aquests minuts, repartim la resta de raïm i continuem la cocció uns 25-30 minuts més o fins que el testador surt net. Aquest pas l'hem de fer ben ràpid!
- Una vegada ha finalitzat la cocció, deixem refredar el coc dins del motlle uns 10 minuts. Passat aquest temps el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
- Quan està fred el coc l'empolvorem amb sucre glass vainillat.
Us asseguro que si el proveu de fer us agradarà...jo em vaig enamorar d'ell!
Quina oloreta a tardor...i no són figues 😂😂😂
ResponEliminaM'agrada!
Ptnts
Glòria