CREMA D'ESCALIVADA AMB BACALLÀ CONFITAT

 

Aquest estiu està sent molt productiu culinàriament parlant. Estic gaudint pel fet de provar noves receptes i descobrint nous productes. Que més puc demanar! 

La crema d'estiu que us porto avui és una d'elles. Quin descobriment! Com no ho he pogut provar abans? 

Ara és el moment ideal per fer l'escalivada. Tenim l'hort en plena producció de verdures i hortalisses com ara la ceba, els pebrots, tomàquets i albergínies. 
Si tenim hort o comprem les verdures a pagesos podem fer escalivada, posar-la en pots i fer conserva al bany maria. A l'hivern ens anirà de primera! 


Us animo a que proveu aquesta recepta. Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • Escalivada (1 ceba grossa, 1 albergíni grossa, dos pebrots rojos, 3 tomàquets madurs, 2 alls) 
  • 400g de brou de verdures
  • Sal
  • 10g de vinagre 
  • Julivert deshidratat i un polsim de pebre (presentació, opcional) 
  • Bacallà confitat: 150g d'OVE, 1 caiena petita sencera seca, 2 alls grans, 300g de bacallà dessalat amb la pell i tallat a daus d'uns 4cm. 
PREPARACIÓ: 
  1. BACALLÀ CONFITAT: poseu dins del got l'oli, la caiena, els alls i sofregiu 4min/120º/Gir invers/Vel.cullera. A continuació afegiu el bacallà i programeu 7 min/100º/Gir invers/Vel.cullera. Aboqueu el contingut al cistell (sobre un bol, per recollir l'oli) i espereu a que refredi uns minuts. Retireu la pell i espines i reserveu. 
  2. Poseu dins del got l'escalivada amb el seu líquid de cocció, el brou, la sal, el vinagre i l'oli. Tritureu 1 min/Vel.10. Comproveu la textura i si us agrada més líquid, afegiu una mica més de brou i torneu a triturar 20 segons/Vel.10. 
  3. Per la presentació aboqueu crema d'escalivada al plat. Al centre del plant dipositeu els trossets de bacallà, una tira de pebrot escalivat i un rajolí d'oli de la cocció del bacallà. Ho empolvoreu amb pebre mòlt i un polsim de julivert (opcional).  
Ja veureu quin goig de recepta i que saborosa! Una altra que es queda a la meva cuina...



Comentaris

  1. Hola, Olga. Moltes gràcies per passar-te. M'has alegrat amb el teu comentari.
    Porte tota la vida menjant un plat tradicional de la meua terra i familia, l'espencat. És molt semblant a l'escalivada, així que aquest estiu, no ha estat diferent i hem gaudit molt,tant, que hui, el meu fill que ja està al seu destí de mestre, lluny, m'ha alegrat preguntant-me com tenia que fer-ho al microones.
    És una sort que pugues gaudir de verdures de l'hort, menuda diferència de sabor i de qualitat. Aquesta crema és tot un descobriment per a mi i m'encanta tot el que porta. Gràcies per compartir.
    Besets.

    ResponElimina
  2. Ja saps fan de les cremes i un deu si estan escalivades! Ptnts

    ResponElimina
  3. És una gran crema... escalivada i amb bacallà! També la farem!

    Ptns
    Glòria

    ResponElimina
  4. Olga, quina bona pinta. Vaig a probar de fer-la. Quantes racions surten amb aquestes quantitats (aprox)?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!