Poc a poc vaig fent tastets de cuina amb sabors orientals i m'està agradant molt. Hi ha ingredients que ja formen part del meu rebost, això vol dir que han arribat per quedar-s'hi.
A una de les últimes classes online de Thermomix vaig cuinar el plat que us presento avui.
Una recepta molt fàcil i ràpida de fer i amb sabor espectacular. La recepta és de Cookidoo (la plataforma de receptes de Thermomix) però jo la vaig cuinar una mica a la meva manera.
Vaig canviar la varietat de bolets perquè no vaig trobar els que demanava la recepta (gírgola, seta de cardo en castellà); les vaig substituir per una variat de bolets deshidratats (sempre en tinc al rebost).
No vaig posar-hi els brots de soja perquè no agraden a casa...almenys de moment (el proper dia sí que els posaré, a veure què passa).
El resultat va ser un plat deliciós que no tardaré gaire en tornar-lo a fer.
La recepta l'explico per Thermomix. La podeu fer en una paella o cassola baixa, seguint el mateix procediment (trossejar verdures, sofregir-les, incorporar resta d'ingredients, continuar sofregint, bullir els fideus, incorporar-los i barrejar-ho tot). Vinga, us explico!
INGREDIENTS (2 persones):
- 50g d'escalunyes tallades per la meitat
- 20g d'oli d'OVE
- 150g de gírgoles o una bosseta/potet de bolets deshidratats
- 20g de salsa de soja
- 1 cdta de mel
- Una mica de sal
- 150g de fideus orientals de blat
- 8 tomàquets cirerols tallats per la meitat
- Un polsim de pebre
- Posem a escalfar una cassó amb aigua per fer la cocció dels fideus.
- Introduïm dins del got les escalunyes tallades i l'oli i ho trossegem 2segons/Vel.5. Ho sofregim 4 minuts/120º/Vel.1
- Incorporem al got els bolets, la salsa de soja, la mel i programem continuem sofregint 10min/120º/gir invers/Vel.1.
- Mentrestant bullim els fideus seguint les instruccions del fabricant (els meus, 4 minuts). Quan estiguin cuits, els escorrem.
- Aboquem els fideus i els tomàquets cirerols al got i ho barregem amb l'espàtula.
- Ho servim i gaudim d'una bona menjada.
Olga, mmm quina bona pinta fan.
ResponEliminaPtns.
A casa fa temps que de tant en tant fem fideus d'aquest tipus...i normalment només amb verduretes, com has fet tu. Van perfecte tb pel dia que toca carmanyola 😉
ResponEliminaPtnts
Glòria
Aquests fideus jo els faig al wok! I llàstima q no tingui foc !
ResponEliminaJa saps q tot l’oriental a mi em torna boja! Ptnts