Fa uns dies em vaig comprar un llibre de cuina tradicional aragonesa. Com ja sabeu, la meva família és de l'Aragó. Em venia de gust tenir un recull de receptes per poder aprofundir una mica més en el coneixement de la cuina familiar. El llibre en qüestió és aquest...
La primera recepta que he triat és molt senzilla i d'anar per casa, una crema o puré de verdures. Un dels ingredients que porta és una de les meves verdures preferides....les borraines, las borrajas. Si teniu oportunitat de comprar-les, tasteu-les, ja veureu que fines són! Tot i que la seva aparença no digui el mateix...
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 1kg de borraines/borrajas
- 3 patates mitjanes
- 4 pastanagues mitjanes
- Oli d'OVE
- Sal
PREPARACIÓ:
Més senzilla impossible....
- Netegem molt bé les borraines. Reservem.
- Trossegem les patates i les pastanagues.
- Posem les verdures en una cassola i les cobrim d'aigua. Les reguem amb rajolí d'oli OVE i ho salem.
- Ho fem coure fins que estiguin ben cuites (uns 30-35 minuts) i les triturem.
- THERMOMIX: Posem dins del got les verdures trossejades i les cobrim d'aigua. Ho salem i ho reguem amb un rajolí d'OVE. Ho fem coure durant 30minuts/100º/Vel.1. Quan finalitzi la cocció ho triturem durant 1 minut /Vel.progressiva 5-10.
- Ho servim i ho empolvorem amb una mica de pebre mòlt (opcional).
Ja veieu...no és un gran plat però us asseguro que és molt bo, recomfortant i saludable.
Dec ser l'única persona del món que no sap quin gust tenen les borrajas... no n'he fet mai i si mai en veig no en compro. I mira que tu me'n fas bona propaganda 😂😂😂
ResponEliminaPtnts
Glòria
Cremes a tot hora! Com xales!!!!
ResponElimina