GYOZAS DE COL I GAMBES @Cuinema6mans

 

    

No us podeu arribar a imaginar el contenta que estic de poder tornar a publicar un #cuinema6mans amb les amigues blogueres No tot són postres a la cuina i Padenous. I si no m'he descomptat...aquesta és la que fa vint! Si la situació fos diferent potser ho podríem celebrar i tot però ara...no pot ser. Fa molt temps que no ens veiem i, la veritat, en tinc moltes ganes! 

Aquesta vegada ens hem decantat per una recepta de la cuina asiàtica, de la cuina la japonesa...unes gyozas. La Marta és una autèntica admiradora! 
A mi m'ha anat molt bé el plantejament d'aquesta recepta perquè així les he tret de la llista d'espera de receptes per cuinar.
Ha estat la primera vegada que he utilitzat oli de sèsam. M'agraden aquests reptes que animen a fer coses diferents i tastar nous ingredients! 

 

Per fer-les he utilitzat el meu estimat TM6. He preparat la massa i el farcit amb ell, seguint dues receptes de Cookidoo (he fet un mix de totes dues) tot i que fent algun canvi. 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS PER LA MASSA (16 unitats aprox.): 1cdta de sal, 60 g, 120g de farina d'ús comú

INGREDIENTS PEL FARCIT: 5g de gingebre pelat, 50g de col blanca (jo li he posat col verda, la que tinc normalment), 30 g de ceba, 200g de gambes pelades, 10g de salsa de soja, 10g d'oli de sèsam, 1 cda de Maizena, sal 

INGREDIENTS PER LA SALSA: 40g de mel, 30g de salsa de soja, 10g d'oli de sèsam, 30g de vinagre d'arròs, un polsim de sal i un polsim de pebre.

PREPARACIÓ:
  1. Preparem la massa de les gyozas: posem dins del got la sal i l'aigua. Escalfem 3 min/75º/Vel.1 o funció HERVIDOR/75º (per TM6). Afegim la farina i amassem 5min. Formem una bola, l'emboliquem amb film transparent i la deixem reposar 25 minuts a la nevera (pot estar més temps sense cap problema). 
  2. Preparem el farcit: col·loquem el gingebre, la col, la ceba i trossegem 5segons/Vel.5. Aboquem la barreja a un bol. Reservem. A continuació posem les gambes dins del got i les piquem 5segons/Vel.6. Incorporem la barreja de la col que tenim reserda i afegim la salsa de soja, l'oli de sèsam, la Maizena, la sal, el pebre i el sucre. Barregem 20 segons/Vel.4. Formem unes 16 boletes, les anem dipositant en un safata i les resevem a la nevera fins el moment de farcir la massa. 
  3. Ara és el moment de formar les oblees de les gyozas: Empolvorem el pedrís amb Maizena. Tallem la massa que tenim reservada en unes 16 parts iguals, aplanem amb el corró i donem forma circular (com les oblees per fer crestes). Han de quedar molt primetes. 
  4. Mullem amb una mica d'oli el recipient varoma i la safata varoma. Reservem. 
  5. Repartim les boletes de col, una a cada oblea. Mullem amb aigua la vora per poder tancar-les millor (pressionem una mica amb els dits) i després fem petits plecs, com en forma de S. Les anem dipositant al varoma i la safata varoma. 
  6. Posem 200g d'aigua al got, col·loquem el varoma al seu lloc i programem 12minuts/Varoma/Vel.1. 
  7. Mentrestant preparem la salsa: en un cassó escalfem uns minuts els ingredients de la salsa sense que arribin a bullir. 
  8. Ho presentem en una safata i un bol petit amb la salsa. 
I...a gaudir d'un plat deliciós!!! Què us ha semblat? 


Ara toca visitar les propostes de la Glòria de No tot són postres a la Cuina  i de la Marta de Padenous. No oblideu fer-ho! 


Comentaris

  1. Com li he dit a la Marta... quan les tornis a fer un parell per a mi... perquè aquí a casa ho he de fer per a mi sola!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Ja tinc una recepta de massa que pot fer la TH visca, el dia q en faci, ja t’ho explicaré!
    I amb col i gambes quin duet més bo per unes gyozas!
    M’encanta tot!
    Ptnts

    ResponElimina
  3. Hola! Per fer la massa, quan dius 60gr, et refereixes a l'aigua? Moltes gràcies!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!