PASTÍS DE LLIMONA I GALETA

 


Avui us porto unes postres molt senzilles i refrescants que de ben segur seran una bona opció per un dinar o sopar de festa o de diumenge. Es fan en un pim-pam i es poden tenir preparades amb antel·lació, cosa que ens ajuda i facilita la feina quan tenim gent per casa (encara que siguin pocs) o quan volem preparar un àpat amb plats més treballats. 


Aquest pastís de llimona i galeta el vaig preparar a la classe Thermomix #online de postres i dolços de Nadal. Em va agradar molt la seva textura i el seu punt d'acidesa. La recepta original és de Cookidoo, però jo he incorporat algun canvi (afegir més gelatina i barrejar nata amb llet evaporada)
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • Una mica d'oli de gira-sol per untar el motlle
  • 150g de galetes tipus digestive (o les que més us agradin a vosaltres)
  • 200g d'aigua
  • 60g de suc de llimona 
  • 60-70g de sucre
  • 1 sobre i mig de gelatina sabor llimona 
  • 300g de llet evaporada
  • 200g de nata 
  • Fideuets de colors per decorar (opcional)
PREPARACIÓ: 
  1. Preparem el motlle: untem les seves parets amb oli de gira-sol. Reservem. 
  2. Piquem les galetes fins que queden fetes farina. Posem les galetes dins del got i triturem 10 segons/Vel.10. Retirem del got i reservem. 
  3. Posem dins del got l'aigua, el suc de llimona i el sucre. Ho escalfem 4 min/100º/Vel.2.// Preparació tradicional: escalfem l'aigua, el suc de llimona i el sucre fins a portar-ho a punt d'ebullició. Ho fem coure durant 4 minuts aproximadament sense parar de remenar. 
  4. Incorporem la gelatina en pols i barregem 10segons/Vel. 3. // Preparació tradicional: incorporem la gelatina i amb l'ajuda d'unes varetes ho remenem molt bé sense parar fins que està ben integrada. 
  5. Afegim la llet evaporada i la nata i ho tornem a barregar, sense escalfar (10segons/Vel.3). 
  6. Aboquem la barreja dins del motlle i ho deixem refredar una estona fora de la nevera, sense tapar. 
  7. Al cap de 1/2 hora aproximadament (ja haurà quatllat una miqueta i això farà que la galeta no baixi al contingut del pastís)repartim la farina de galeta i ho tapem. Reservem a la nevera durant almenys quatre hores abans de servir-lo. 
En el moment de servir-lo el podem decorar amb fideuets de colors (opcional). 

Comentaris