TORRADA DE GALETA DE FORMATGE, TOMÀQUET CONCASSÉ I PERNIL

La recepta que us porto avui és la que em va tocar preparar dissabte a la classe Thermomix que vam fer l'equip Monlleó d'entrants de Nadal. Vam preparar cinc receptes variades: un braç de salmó, ous farcits d'hummus de colors, un torró de formatge Camembert, una crema d'olives i ametlla i aquesta torrada de formatge parmesà amb tomàquet concassé i pernil. 

Què us puc dir? Doncs...que és boníssima! I el seu format individual és ideal pels diferents àpats de Nadal...que encara que siguin diferents els haurem de continuar preparant amb bones menges. 

Per un costat hem de preparar la galeta, per un altre el tomàquet concassé (el seu nom és d'origen francès; es caracteritza per estar tallat a daus i escaldat prèviament per treure-li la pell) i finalment, quan tot està fred, fer el muntatge de la presentació. Us he de dir que no li he tret la pell al tomàquet...vaig anar a per feina! 

Ho podeu preparar el dia anterior, no cap fer-ho el mateix dia (això és important, ens ajuda a organitzar-nos millor). 

La recepta ens demana formatge parmesà però també ho podem fer amb qualsevol dels nostres formatges de cabra o d'ovella curats. 

És important que la massa de les galetes estigui ben freda per poder-la treballar amb facilitat. 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS DE LES GALETES (unes 10-12): 100g de formatge parmesà tallat a trossos (o ratllat), 100g de farina de rebosteria, 80g de mantega a daus

INGREDIENTS PER AL TOMÀQUET CONCASSÉ: 30g d'escalunya, 1 all, 15g d'oli d'oliva, 400g de tomàquet natural tallat a daus, 1 cdta d'herbes provençals, 1 polsim de sal, 1 polsim de pebre mòlt

INGREDIENTS PER A LA PRESENTACIÓ: 1 tomàquet cirerol per cada galeta, pernil salat, germinat (el que més us agradi). 

PREPARACIÓ:

  1. Preparació de les galetes: posem dins del got el formatge parmesà i el fem pols 10segons/Vel.10. Incorporem la farina i la mantega i ho barregem 20 segons/Vel.6. Aboquem la massa sobre el pedrís enfarinat i formem una bola. L'emboliquem amb film transparent i la reservem a la nevera durant 1 hora aproximadament. 
  2. Rentem el got per poder continuar amb la preparació del tomàquet concassé.
  3. Posem dins del got l'escalunya, l'all i l'oli. Trossegem 5segons/Vel.5 i a continuació incorporem el tomàquet, les herbes provençals, la sal i el pebre. Ho sofregim 8minuts/120º/Velocitat cullera. 
  4. Una vegada finalitza la cocció del tomàquet el posem en bol i el reservem. Ha d'estar fred abans de posar-lo damunt de la galeta. 
  5. Ara és el moment de preparar les galetes. Escalfem el forn a 180º i cobrim una llanda de forn amb paper vegetal. Reservem. 
  6. Col·loquem la bola de la massa entre dues làmines de paper vegetal i l'escampem amb l'ajuda d'un corró. Tallem les galetes amb un tallador rodó o quadrat, com vulgueu (8cm aproximadament) i les anem col·locant sobre la llanda de forn. 
  7. Enfornem les galetes uns 15 minuts, fins que estan dauradetes. Les deixem refredar sobre una reixeta. 
  8. Ara ja toca fer la preparació final: sobre la galeta poseu una cullerada de tomàquet, un tallet de pernil salat, un tomàquet cirerol tallat en dues parts (o tres, com vulgueu) i germinat per sobre. 
Què us ha semblat? Oi que és bona idea? 
Ara podríem pensar altres opcions per l'acompanyament final...podem posar allò que més ens agradi?


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!