ARRÒS CALDÓS DE LLAGOSTINS, BACALLÀ I CARXOFES #OlivaSupermercats

 


Tenim la collita de la carxofa en plenitud i ho hem d'aprofitar. Aquesta flor tendra de la carxofera cada vegada m'agrada més! 
A la brasa és espectacular, en crema, al forn, al microones, fregida, bullida, en truita, confitada, en un estofat, amb fideus i costella i, com no, formant part d'un arròs. De tota manera! 

La proposta que us faig avui amb col·laboració amb Oliva Supermercats és un arròs amb carxofa de Benicarló, carxofa d'excel·lent qualitat que sempre podeu trobar a la seva botiga. 
M'agrada molt el gustet que deixa anar la carxofa a l'arròs, sobretot combinat amb el bacallà. Fa uns dies em vaig decidir a fer-lo caldós i li vaig incorporar els llagostins. 
Voleu que us digui un secret? Va quedar...boníssim! Mentrestant escric aquestes paraules estic recordant els seu sabor...


Veureu que les carxofes les he posat en cru, no les he  daurat una miqueta abans per l'oli. Si vosaltres ho voleu fer, prove-ho, també queda molt bé. 

Vinga, que us explico com el vaig fer! 

INGREDIENTS: 
  • 2-3 tomàquets de penjar ratllats (o de la varietat que tingueu per casa) 
  • 1 ceba petita tallada a trossets petits
  • 2 alls trossejats
  • Oli d'oliva VE (uns 80ml aprox.)
  • 150g de bacallà esqueixat i dessalat
  • 2-3 llagostins per persona (al vostre gust9 
  • Un polsim de pebre roig dolç
  • 1l de brou de peix
  • Sal
  • 200g d'arròs 
  • 3 cors de carxofa tallats en quatre parts 
PREPARACIÓ: 
  1. En una cassola ampla posem a escalfar l'oli. Quan estigui calent fem un "volta i volta" als llagostins i els retirem. Reservem. 
  2. Fem un sofregit suau amb la ceba, els alls i la tomaca ratllada.
  3. Quan el sofregit estigui enllestit l'empolvorem amb una mica de pebre mòlt, ho remenem ràpidament i aboquem el brou de peix. Ho fem coure a foc suau durant uns 15 minuts. 
  4. A continuació incorporen l'arròs, el bacallà i les carxofes i ho fem coure durant uns 13 minuts-15 minuts. Quan faltin uns cinc minuts abans de finalitzar la cocció afegim els llagostins que tenim reservats. 
  5. Finalitzada la cocció ho deixem reposar uns cinc minuts i ho tenim enllestit per servir. 
Ara només ens queda degustar aquest arròs que desitjo us hagi agradat. 


Comentaris

  1. Una boníssima proposta per la col·laboració amb Supermercats Oliva.
    Molt bona feina!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mooooltes gràcies per les teves paraules, Glòria!!! Ens va agradar moltíssim...i com feia fred va entrar de primera!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!